Ekipe Odbojkarskega kluba Fužinar so bile v preteklem vikendu zelo uspešne. V soboto je prva ekipa premagala Calcit Volley s 3:1, z enakim rezultatom je druga ekipa premagala Korvolley Mislinjo, obe tekmi sta bili odigrani na domačem parketu. Za še eno zmago so v nedeljo poskrbeli starejši dečki, ki so nastopili v Slovenski Bistrici.

V soboto so tekmovalni dan otvorili člani, ki so nastopili ob 15.30 uri. Nasproti so jim stali igralci Calcit Volleya II. Slednji so pričeli zelo borbeno, z glasnim spodbujanjem so poskrbeli tudi za dobro vzdušje na tekmi. Domači se niso pustili in hitro prevzeli pobudo, vodili so do končnice niza, kjer pa so gostje s tremi bloki povedli z 0:1 (24:26). Tudi drugi niz je bil zelo izenačen do končnice, a tokrat so dobro odigrali domači in z blokom poravnali izid na 1:1 (25:22). V tretjem in četrtem nizu pa so gostje nekoliko popustili, kar so igralci Fužinarja izkoristili. Tretji in četrti niz so odigrali zrelo, kontrolirali potek srečanja in s 25:21 in 25:17 dobili zadnja dva niza in s tem tekmo 3:1. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkoviča in pomočnika trenerja Ježa nastopili: Glinšek 17 točk, Šavc 13, Levar 11, Primik 11, Mandl 4, Lednik 2, Tisovnik Enci, Adam, Golob, Ramšak, Maklin in Ranc. Ekipa Fužinarja je bila na tekmi dobra v napadu, saj so izkoristili 56 % vseh žog, na sprejemu pa so bili 61 % uspešni (26% odličnega sprejema). Naslednja tekma čaka člane že v sredo, ko bodo odigrali tekmo 1/8 finala Pokala Slovenije v Črnučah ob 18.45. Tekmo 3. kroga 2. lige bodo odigrali že v petek v Braslovčah ob 20. uri. Spremljajte naš Facebook profil, kjer vse rezultate ažurno objavljamo.

Drugo sobotno tekmo v dvorani so odigrali mladi igralci druge ekipe Fužinarja, za katero nastopajo večinoma kadeti. Slednji so odigrali lokalni derbi proti Korvolley Mislinji in slavili s 3:1. Prvo domačo tekmo sezone je ob lepem številu gledalcev spremljala zelo negotova in nervozna predstava domače ekipe, saj so delali zelo veliko začetniških napak predvsem na servisu in tudi v napadu. Kljub temu jim je uspelo streti odpor Mislinje, slednji namreč niso prišli samo na izlet in so se zelo dobro borili skozi celotno srečanje. Prva dva niza sta z minimalno razliko pripadla Fužinarju (25:23 in 25:22), ki kot rečeno ni imel svojega dne, a na srečo v končnicah prvih dveh nizov imel prave odgovore in tudi nekaj sreče. Vodstvo 2:0 je kar nekoliko uspavalo domače, saj so gostje brez večjih težav znižali izid na 2:1. Domači so spet bolje zaigrali v 4. nizu, kjer sta obe ekipi veliko grešili, a na koncu so jo bolje odnesli domači in dosegli prvo letošnjo zmago s 3:1. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 13, Podričnik 10, Fink 9, Vučetić 6, Tominc 5, Beondič 2, Hribernik 1, Ranc, Krajnc, Verdnik, Navodnik, Ramšak, Krajnc A. in Merkač. Naslednja tekma čaka ekipo v soboto ob 14. uri, ko bodo nastopili v Šempetru.

Tekmovalni vikend so zaključili starejši dečki, ki so v nedeljo nastopili v Slovenski Bistrici. V prvi tekmi so izgubili z Mariborom z 2:0, nato so v drugi tekmi nastopili še proti domačinom, Slovenski Bistrici. V prvem nizu so hitro povedli, izpustili vodstvo iz rok, a se pravočasno zbrali in povedli z 1:0 (25:21). Drugi niz so odigrali bolje in skozi celoten niz vodili in ga končali s 25:17. S tem so vknjižili pomembno zmago v boju za A ligo, kjer nastopa 12 najboljših ekip. Čakata jih še dva turnija, 11. novembra bodo nastopili na domačem turniju na OŠ Koroški Jeklarji ob 10. uri. Pod vodstvom trenerja Ježa so natopili: Vertačnik 21 točk, Krajnc 12, Ranc 10, Navodnik 5, Pakar, Dobrodel, Drevenšek, Gabrovec, Hribernik in Mesner.

Čestitamo ekipam za vse dosežene zmage in gremo Fužinar!

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti