Ekipe OK Fužinar so bile v preteklem vikendu spet zelo aktivne. Tokrat sta obe članski ekipi nastopili na domačem parketu, druga ekipa je izgubila proti Panviti Pomgrad II s 3:0, prva ekipa pa proti SIP Šempetru s 3:2. V nedeljo so v Murski Soboti nastopili še mladinci, ki se jim v borbi za polfinale ni izšlo.

Prvi sobotni obračun je bil odigran v sklopu 4. kroga 3. DOL vzhod, kjer se je domači Fužinar II Sij Metal pomeril proti Panviti Pomgrad II. V prvem nizu sta bili ekipi izenačeni, a gostje so skozi celoten niz povečevali prednost in s 25:20 povedli z 1:0. Domači se niso predali in v drugem delu igre zaigrali podjetneje. Prvi so prišli do set žoge za izenačenje, a odigrali preveč plašno, da bi resneje ogrozili goste, ki so po preobratu slavili s 27:25. Izgubljena končnica pa je pustila posledice v tretjem nizu, kjer domači nikakor niso uspeli priti nazaj v tekmo. Kljub menjavam domačega trenerja Ježa, preobrata niso zmogli in izgubili drugo letošnjo tekmo s 3:0. Za Fužinar II so nastopili: Beondič, Hribernik 7 točk, Tominc 8, Hovnik Rožen 8, Merkač 7, Krajnc, Ranc, Verdnik, Ramšak, Navodnik in Fink 5. Naslednja tekma jih čaka že v torek o 19.15, ko gostujejo pri ekipi Maribor II.

Druga sobotna tekma se je pričela ob 20. uri, ko sta se pomerili ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in SIP Šempeter. V prvih dveh nizih so gostje odigrali dobro, predvsem po zaslugi lastnih napak in neodločnosti domačih. Po zaostanku z 2:0 so se domači prebudili in zaigrali odločneje. Z učinkovitim napadom so izid v nizih hitro poravnali na 2:2, zato je o zmagovalcu že druge Fužinarjeve tekme zapored spet odločal peti niz. Bolje so v zadnji niz tekme krenili gostje, ki so si hitro priigrali nekaj točk prednosti, spet zaradi nepotrebnih lastnih napak domačih. Po hitrem vodstvu gostov Fužinarju ni več uspelo priti do preobrata, zato so izgubili s 3:2 (21, 21, -22, -21, 9). Pod vodstvom trenerja Veličkoviča in pomočnika Ježa so nastopili: Levar 19 točk, Šavc 14, Primik 10, Mandl 9, Tisovnik Enci 5, Lednik 4, Ramšak 1, Adam 1, Podričnik, Vučetić, Maklin ter libera Ranc in Golob. Naslednja tekma čaka člane v soboto, ko bodo gostovali pri Črnučah ACH.

V nedeljo so v Murski Soboti na turnirju 1/4 finala nastopili še mladinci. V prvi tekmi so se pomerili s favoriti letošnjega Državnega prvenstva, z ekipo Maribora, kjer nastopa tudi igralec Fužinarja Mori. V začetku niza sta bili ekipi izenačeni, a se je Maribor v sredini niza odlepil in prednost ohranil do konca prvega dela. Enak razplet je bil v drugem nizu, zato so igralci v prvi tekmi zabeležili poraz z 2:0 (18,17). To je pomenilo, da se je Fužinar v tekmi poražencev prvih tekem pomeril s Framom. To tekmo so mladinci Fužinarja dobili z 2:0 (18, 12). V tekmi zmagovalcev je Maribor z 2:0 premagal domačo Panvito Pomgrad, zato je s slednjimi potekal obračun za vstop v polfinale. Tekmo so bolje začeli domači in povedli z 1:0 (25:20). V drugem nizu so igralci Fužinarja prikazali več energije in odločnosti in v tesni končnici slavili s 25:23. Po izenačenju na 1:1 so tretji set bolje začeli domači, ekipi Fužinarja pa ni uspelo priti do preobrata. Ko so le uspeli spet prikazati borbeno igro in že skoraj ujeli priključek, so svoje dodali še sodniki in poskrbeli za razburjenje v Fužinarjevi ekipi. A slednje ni pomagalo in uvrstitve v polfinale so se veselili domačini. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Adam 35 točk, Primik 16, Podričnik 14, Tominc 9, Fink 5, Ramšak 5, Hovnik Rožen 4, Vučetić 2, Merkač, Krajnc, Hribernik, Beondič in Ramšak 02. 

OKF

Termini vadb in treningov

OŠ Koroški jeklarji

Vadba: pet. 15.30-16.00

OŠ Prežihovega Voranca

Vadba: pon. 14.30-15.30

Treningi za člane OK Fužinar

Mlajši dečki: tor., čet in pet. 16.00-17.30

Starejši dečki: tor., sre in pet. 16.00-17.30

Kadeti in mladinci: pon 17.30-20.00, tor., sre., čet in pet. 17.30-19.30

Gimnazija

Tor. in čet. 7.00-9.00

 

Poglej podrobnosti