Tekmovanja

sobota, 18. marec 2023, 21.42

Fužinar - Šoštanj 2-3

Sportklub 1.A DOL moški, 1/8 finala, 2. tekma; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Gledalcev 350, sodnika: Sanja Miklošič, Goznik Smiljan
OK Fužinar sij Metal Ravne : OK Šoštanj Topolšica : (-21, 19, -21, 18, ).

OK Fužinar sij Metal Ravne: Cafuta 11, Lednik, Knuplež (L), Ranc D., Bregar 9, Erpič 9, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 17, Kasnik (C) 2, Jelić 8, Ranc V. 11. TRENER: Bogdan Veličković.

OK Šoštanj Topolšica: Boshkov 5, Herodež 1, Robida (C) 26, Kugovnič (L), Frankovič, Mori 27, Repnik, Stojanov 5, Lokvenec, Koren 5, Cenić 3. TRENER: Dean Stojanov, POMOČNIK TRENERJA: Robi Kugovnič

V ravenski dvorani OŠ Prežihovega Voranca se je odigrala druga, povratna tekma 1/8 finala državnega prvenstva med ekipama OK Fužinar sij Metal iz Raven in OK Šoštanj Topolšica. Prvo tekmo v Šoštanju so v sredo z rezultatom 3 : 1 dobili tokrat domači odbojkarji, ki so za obstanek v 1.A ligi potrebovali še eno zmago.

Tekmo so veliko bolje začeli gostje iz Šoštanja, ki so izkoristili nervozen začetek domačinov in povedli z rezultatom 6 : 3. Tudi v nadaljevanju so odbojkarji OK Šoštanj Topolšica pokazali hrabro igro in povedli z rezultatom 10 : 6. Domačini so po slabšem uvodu v tekmo hitro ujeli boljši ritem in pri rezultatu 11 : 11 ujeli goste iz Šoštanja. A gostujoča ekipa je tudi v drugi polovici niza pokazala, da ni prišla na Ravne brez želje po zmagi in spet povedla z dvema točkama razlike (17 : 15).  Ko so gostje po ponovni napaki domačinov povedli z 19 : 16, je domači trener Veličković poskušal prekiniti potek igre z minuto odmora. Fužinarji so se gostom iz Šaleške doline sicer približali (21 : 20) a v nadaljevanju niza spet popustili in gostom dovolili, da so niz dobili z rezultatom 25 : 21.

V drugem nizu so domači odbojkarji kaj hitro postavili stvari na svoje mesto in povedli s 4 : 0. Tudi v nadaljevanju niza so domači odbojkarji pred polno dvorano glasnih navijačev pokazali svoje kvalitete in rezultat je hitro narasel na 10 : 4. Nadaljevanje niza ni prineslo rezultatskega preobrat in odbojkarji OK Fužinar so še naprej vodili z zanesljivo prednostjo (16 : 10). Takšno prednost so domačini prenesli tudi v končnico niza, ki so ga zasluženo slavili z rezultatom 25 : 19.

Začetek tretjega niza je prinesel kar nekaj napak na obeh straneh in nobeni od ekip se rezultatsko ni uspelo oddaljiti drugi od druge. Napeto izmenjavanje točk je trajalo vse do sredine niza, ko so pri rezultatu 17 : 15 gostje prišli do dveh točk prednosti. Tudi nadaljevanje niza je pripadlo gostom iz Šoštanja, saj so pri rezultatu 20 : 17 še povečali svojo prednost. Po neubranljivem servisu kapetana gostov Robide je prednost za nerazpoložene odbojkarje iz Raven narasla na neulovljivih  22 : 18. Gostje so tretji niz zlahka zaključili v svojo korist z rezultatom 25 : 21.

Četrti niz so bolje začeli domači odbojkarji in po dveh odličnih servisi Cafute in bloku Plesca povedli z rezultatom 6 : 3. Gostje niso popuščali in s serijo uspešnih točk so rezultat izenačili na 7 : 7. Ob rezultatu 13 : 10 so si odbojkarji domačega OK Fužinar spet priigrali manjšo prednost pred nadaljevanjem napetega obračuna na Ravnah. Prednost domačinov je tudi v nadaljevanju niza naraščala in pri rezultatu 18 : 14 je ob bučnem navijanju domačih gledalcev Fužinar ujel zmagovalni ritem, ki ga je uspel zadržati do konca niza, ki so ga domači odbojkarji dobili z rezultatom 25 : 18.

Odločilni peti niz je kaj hitro nakazal, da nas čaka napeto in nervozno nadaljevanje tekme. Nobena od ekip ni želela popustiti v osvajanju točk in neodločen rezultat je trajal vse do rezultata 8 :6, ko je  gostom uspelo pobegniti za pomembni dve točki. Ko je uspel podajalec gostov Stojanov zaključiti v napadu, je bil rezultat 9 : 6. . Razlika je narasla na 11 : 6, ko so gostje domače odbojkarje dvakrat neustavljivo zaustavili z blokoma. Po dveh zaporednih točkah so se domači igralci približali na minus tri točke zaostanka. Ko je bil rezultat na semaforju 11 : 10 za igralce iz Šoštanja, je bil preobrat v petem nizu za domačine čisto blizu. Ekipi sta v nadaljevanju niza izmenično osvajali točke, kar je odbojkarjem OK Šoštanj Topolšica zadostovalo za zasluženo zmago v petem odločilnem nizu (15 : 12) in nadaljevanje serije v osmini finala državnega prvenstva.

Read 270 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si