Tekmovanja

ponedeljek, 23. oktober 2023, 06.25

Pester vikend prinesel nove zmage

Pravkar končani vikend je bil za naše ekipe zelo zaseden, saj so v soboto v Kočevju nastopili starejši dečki, v nedeljo pa še mladinci in člani.

Soboto se je pričela sezona za mlajše kategorije našega kluba, otvorili so jo starejši dečki z nastopom v drugem krogu kvalifikacij za 1. ligo. Nastopili so v Kočevju, kjer so v prvi tekmi premagali Calcit Volley z 2:0 (17,16), v dvoboju zmagovalcev prvih dveh tekem pa so morali kljub dobremu začetku priznati premoč ekipi Athos Kostanjevica z 2:0 (25,18). Nato so se v tekmi za drugo mesto na turnirju še enkrat pomerili z vrstniki iz Kamnika. Tudi tokrat so tekmo dobili z 2:0 (18,15). Z drugim mestom so si priigrali še en krog kvalifikacij, kjer bodo ponovno napadali uvrstitev v 1. ligo starejših dečkov. Turnir bo odigran že prihajajoči vikend. Ekipo je vodil trener Jež, barve Fužinarja pa so branili: Slatinšek 43 točk v treh tekmah, Abraham 33, Merkač 9, Tešić 4, Lozinšek 4, Janko 3, Svenšek 1, Grobelnik N. 1, Grobelnik G., Kamnik, Čas in Hudernik.

Nedeljo so v domači dvorani OŠ Prežihovega Voranca z nastopi v 1. ligi pričeli tudi mladinci, ki jim zaradi odličnih rezultatov iz prejšnjih sezon ni bilo potrebno igrati kvalifikacij in so bili v 1. ligo uvrščeni direktno. Prva tekma sezone proti Panviti Pomgrad se ni pričela po željah domačih, saj so izgubili uvodni niz. Po tem pa so dvignili raven igre in odigrali veliko bolje, zato se tekmo zasluženo dobili z 2:1 (-21,19,7). V drugi tekmi so nato premagali še Kekoopremo Žužemberk z 2:0 (15,19). Ekipa tokrat ni nastopila v popolni postavi, saj je zaradi poškodbe manjkal tudi igralec članske ekipe Nace Zmagaj, Bor Križanič pa je zaradi tekme 1A Sportklub lige v Ljubljani odigral le prvo srečanje. Kljube temu so varovanci trenerja Mitje Ježa prikazali dovolj kakovosti za dve zmagi. Za mladince Fužinarja so nastopili: Drevenšek 28 točk v dveh tekmah, Slatinšek 11, Ručigaj 11, Repnik 9, Skudnik 8, Vučetić 7, Križanič 6, Zmagaj J. 2, Hribernik 1, Dobrodel, Jamnik, Maček in Jošt. Naslednji turnir ekipo čaka 19. novembra v Šempetru.

Nedeljo so v Tivoliju nastopili tudi člani, ki so gostovali pri ekipi serijskih državnih prvakov ACH Volleyu. Uvodni niz varovanci trenerja Aljoše Jemca niso vstopili v tekmo dovolj motivirano, zato je uvodni niz ekspresno pripradel domačim. Nato pa so člani Fužinarja zaigrali bolje, a sta kljub temu naslednja dva niza pripradla domačim. Poraz s 3:0 (10,21,20) je bil pričakovan, sedaj pa se za člane začenja zares, saj prihaja serija izredno pomembnih tekem. Prva bo že v soboto ob 19. uri, ko na Ravne prihaja Krka. Vabljeni!

OKF

Read 364 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si