Tekmovanja

sobota, 28. oktober 2023, 22.08

Odlična sobota za dečke in člane!

Sobota je našim ekipam prinesla veliko uspeha, saj so se starejši dečki uvrstili v 1. ligo, člankska ekipa pa je na domačem parketu zabeležila prvo zmago v novi sezoni 1A Sportklub odbojkarske lige.

Ekipa starejših dečkov je nastopila na turnirju tretjega kroga kvalifikacij za 1. ligo. Turnir je bil odigral v Žužemberku, kjer so naši fantje nastopili pod vodstvom trenerja Mitje Ježa. V prvi tekmi proti Ljubljani Volley so v uvodnem delu padli v zaostanek z 1:0, a nato prikazali veliko boljšo igro na servisu in sprejemu in zasluženo spreobrnili rezultat in zmagali z 2:1 (-19,18,7). V tekmi za prvo mesto na turnirju, ki je že prineslo uvrstitev v 1.ligo, so se nato pomerili z domačo ekipo Kekoopreme Žužemberk. Po osvojenem uvodnem nizu je vse kazalo, da bo zmaga šla v roke Fužinarju, a nato je po nekaj napakah domačinom uspel preobrat in izenačenje na 1:1. A nato so fantje ponovno odigrali bolje in osvojili tretji niz, ki jim je prinesel še drugo zmago z 2:1 (19,-24,10). Za ekipo starejših dečkov Fužinarja so nastopili: Abraham 40 točk, Slatinšek 32, Merkač 7, Lozinšek 4, Janko 3, Svenšek 1, Tešić 1, Grobelnik N. (libero), Grobelnik G., Saletinger in Hudernik. Čestitke fantom in trenerju!

 

POROČILO S TEKME ČLANSKE EKIPE:

Fužinar sij Metal Ravne : Krka 3 : 2 ( 23, 23, -24, -24, 11).

Sportklub 1.A DOL moški - 5. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 150, sodnika: Sanja Miklošič, Smiljan Goznik.

Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 16, Križanič 5, Lednik, Robida 28, Ranc, Stojanov 3, Javornik 12, Vučetić, Plesec 18, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Krka: Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 26, Bregar 4, Verdinek (L), Kožar 3, Pulko 13, Erpič U. 5, Lindič 7, Kern 1, Rojnik 15, Jakše (L). TRENER: Jernej Rojc

V petem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal Ravne srečali z ekipo OK Krka iz Novega mesta.

Začetek tekme, ki je bila za obe ekipi zelo pomembna, je nakazoval na trd boj, saj sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu. Nadaljevanje niza so bolje nadaljevali domačini, ki so nekajkrat povedli za tri točke, nazadnje pri rezultatu 10 : 7. Gostje iz Novega mesta so s serijo točk pokazali, da se na Ravne niso prišli zgolj braniti, rezultat so izenačili na enajsti točki, pri rezultatu 16 : 15 pa so prvič tudi povedli. A domačini so hitro naredili preobrat in z nekaj odličnimi bloki in napadi povedli z 20 : 17. Ko so Ravenčani povedli z 22 : 18 se je zdelo, da je niz odločen. Sledila je napeta končnica, ko so domačini z nekaj nepotrebnimi napakami odbojkarjem OK Krka dovolili, da se jim pri rezultatu 24 : 23 približajo zgolj na točko zaostanka. Niz se je zaključil z napako na začetnem udarcu gostov, ko so domačini le prišli do prvega niza z rezultatom 25 : 23.

Odbojkarji z Raven na Koroškem so veliko bolje začeli tudi drugi niz in hitro povedli z rezultatom 5 : 2. Kot večkrat v prvem nizu je zbranost domačim odbojkarjem nepričakovano popustila in gostje so s serijo lahko osvojenih točk povedli s 7 : 6. Nadaljevanje niza je kazal na nervozo obeh ekip, ko nobena ni zmogla nadaljevati brez lastnih napak in se rezultatsko odlepiti od nasprotnika. Ekipi sta se tako do rezultata 18 : 16, ko so za dve točki povedli domači odbojkarji OK Fužinar, nenehno izmenjavali v vodstvu. Z odličnim serviranjem Stojanova, dva neubranljiva začetna udarca, so domačini ušli na lepo prednost 22 : 16. Da se niz ne bi končal zlahka, je z enako mero odličnih začetnih udarcev poskrbel Rojnik in gostje iz Novega mesta so izenačili na 22 : 22. Več zbranosti so v končnici niza le pokazali domačini in ga zasluženo osvojili z rezultatom 25 : 23.

Začetek tretjega niza je pripadel gostom, ki so hitro povedli z rezultatom 3 : 0. Trener domačih odbojkarjev Jemec je poskušal nalet novomeščanov prekiniti z minuto odmora. Odbojkarji Fužinarja se vse do rezultata 8 : 6 za Krko niso uspeli gostom približati na manj kot tri točke zaostanka. A domačini niso popuščali. Zbranost in borbena igra se jim je obrestovala in goste so uspeli ujeti pri rezultatu 11 : 11. V nadaljevanju niza se nobeni od ekip ni uspelo rezultatsko oddaljiti od nasprotnika vse do rezultata 17 : 15, ko so za dve točki povedli odbojkarji ravenskega Fužinarja. Prednost so uspešno držali do rezultata 23 : 23, ko so jih odbojkarji iz Novega mesta spet ujeli. Sledila je napeta končnica niza, v kateri je tokrat več zbranosti pokazala gostujoča ekipa  (26 : 24) in rezultat v nizih znižala na 2 : 1.

Nadaljevanje tekme je prineslo kopico preobratov. Najprej so domačini povedli z rezultatom 4 : 0, v nadaljevanju so nizali točke gostje in jih hitro ujeli, pa nato spet popustili in domačim dovolili, da povedejo s 6 : 3. Kaj hitro je gostom rezultat spet uspelo izenačiti. Podoben potek smo gledali tudi v nadaljevanju niza. Obe ekipi sta na trenutke pokazali odlično igro, na trenutke pa naredili preveč neizsiljenih napak in rezultatsko sta se izmenjavali v vodstvu. Prvim je uspelo narediti razliko dveh toč gostom, ki so povedli z rezultatom 20 : 18. Prednost dveh točk so uspešno držali do konca niza, ki so ga dobili s 26 : 24.

Zmagovalca zelo napete in izenačene tekme smo dobili v petem nizu. Bolje so ga začeli domačini, ki so povedli z rezultatom 5 : 2. Gostje so uspeli rezultat zelo hitro izenačiti na 5 : 5. Naslednja serija točk je zopet pripadla domačim odbojkarjem, ki so tokrat povedli z rezultatom 9 : 5. A tudi tokrat so gostje prišli samo na točko zaostanka, 10 : 9. Pri rezultatu 12 : 9 so bili domači odbojkarji zelo blizu zmage. Le-to jim je z osvojitvijo niza z rezultatom 15 : 11 tudi uspelo priigrati.

 Aljoša Jemec, trener OK Fužinar sij Metal Ravne: »Kot kaže, v domači dvorani ne moremo odigrati tekme brez drame. Danes smo kljub malce nervoznemu začetku imeli stvari pod kontrolo in odigrali kvalitetno odbojko do rezultata 22:16 v drugem setu. Nato pa smo slabo odigrali samo končnico seta, kar nam mora biti šola za v prihodnje. Tovrstne sete je potrebno suvereno zaključiti in ne spustiti nasprotnika nazaj v tekmo. Nasprotnik se je v nadaljevanju razigral, sledila sta dva napeta seta, ki smo ju izgubili v končnicah. Kljub temu je potrebno fantom čestitati, da so do konca verjeli vase, v petem setu ponovno pokazali karakter in izvlekli zasluženo zmago.«

Jernej Rojc, trener Krke: »Odigrali smo slabšo tekmo, kot smo pričakovali. Nismo se držali dogovorov, predvsem v elementu blok – obramba. Nasprotni korektor Robida se je razigral in nam po diagonali dal občutno preveč točk. Čestitam domačim za prikazano igro, smo pa z osvojeno točko vseeno lahko zadovoljni.«

OKF

Read 375 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si