Tekmovanja

petek, 10. november 2023, 08.00

Člani z novo zmago

V sedmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal Ravne srečali z ekipo OK Alpacem Kanal iz Kanala in zabeležili še tretjo zaporedno zmago, s katero so se zavihteli na odlično 5. mesto na lestvici 1A Sportklub lige.

Sportklub 1.A DOL moški -7. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Gledalcev 250, sodnika: Atanasov Daniel, Novak Gregor

Fužinar sij Metal Ravne : Alpacem Kanal 3 : 1 (29:27, 20:25, 25:19, 25:22)

 

Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 14, Križanič, Lednik 1, Robida 21, Ranc 13, Stojanov 3, Javornik 5, Vučetić 7, Plesec 3, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Alpacem Kanal: Kodrič 3, Stojanovič 6, Cafuta 7, Jakovac 22, Karnel 1, Godnič 3, Kavčič, Maretič 1, Okroglič (L), Blazsovics 5, Vrtovec 8, Ranc 5. TRENER: Rok Knafelc

Domači odbojkarji so začeli tekmo zelo podjetno in z odličnimi začetnimi udarci Vučetića hitro povedli s 3 : 0. Razigrani korektor Robida je tudi v nadaljevanju seta nizal točke in prednost domačih se je povečala na 8 : 4.  Gostje so v nadaljevanju niza dvignili nivo svoje igre in s serijo 6 : 1 prvič na tekmi prišli do vodstva 10 : 9. Odbojkarji iz Kanala so nadaljevali z učinkovito igro in povedli za tri točke pri rezultatu 16 : 13. Ko so se odbojkarji Fužinarja približali na samo točko zaostanka (17 : 16) se je zdelo, da so ujeli priključek z razigranimi Kanalci. A sledila je serija nepotrebnih napak na domači strani in vodstvo gostov je kar naenkrat znašalo 21 : 18. Rezultat 21 : 20 je obetal napeto končnico, a Kanalci so bili pri rezultatu 24 : 21 tokrat čisto blizu zmagi v prvem nizu. Domačini se niso predali in na krilih odličnega Denisa Robide, 11 točk v prvem nizu, so zmogli preobrat in niz zasluženo osvojili z rezultatom 29 : 27.

Drugi niz sta ekipi začeli v izenačenem ritmu in se večkrat izmenjali v vodstvu. Gostje so v nadaljevanju izkoristili neodločnost domačih napadalcev in z zbrano igro povedli z 8 : 4. Tudi nadaljevanje tekme ni prineslo preobrata domačim odbojkarjem, ki so za gosti vodno bolj zaostajali (12 : 6).  Kanalci so nadaljevali v podobnem ritmu in v tem nizu neprepoznavne domačine čisto ustavili in rezultat 20 : 12 je kazal na lahek zaključek niza za goste. Ravenčani so se z nizom točk gostom iz Kanala začeli približevati (21 : 17, 22: 19) a razlika, ki so si jo nabrali v sredini niza, je bila prevelika in gostje so niz s 25 : 20 zaključili v svojo korist.

Nadaljevanje tekme, zelo pomembne za obe ekipi, je minilo v znamenju domačega Fužinarja, ki je povedel z rezultatom 4 : 1. Domačini spet niso znali zadržati priborjene prednosti in gostje so jih na šesti točki ujeli. Nadaljevanje niza nobeni ekipi ni prinesel zajetnejše prednosti, največ so domačini pri rezultatu 12 : 10 vodili za dve točki in po bloku Ranca za tri točke 14 : 11. Prednost so tokrat uspešno držali do končnice niza, 19 : 15. Po nekaj napakah gostujočih odbojkarjev je prednost narasla na pet točk, 21 : 16, in kazalo je na ugoden razplet za domače odbojkarje pred polno dvorano razgretih navijačev. Niz so Fužinarji z borbeno igro zanesljivo dobili z rezultatom 25 : 19.

Tudi četrti niz je kazal nervozo v vrstah obeh ekip, ki sta stežka nizali točko za točko v svojo korist. Veliko neizsiljenih napak na obeh straneh je tekmecema onemogočalo, da bi si zagotovila prednost pred nadaljevanjem niza. Manjšo prednost so si domačini priigrali ob rezultatu 12 : 9, glede na potek tekme nikakor zadostno. Rezultat je bil ponovno izenačen na 14 : 14. Pri rezultatu 19 : 16 so bili domačini zelo blizu uspeha, a spet smo lahko pričakovali infarktno končnico, saj se Kanalci niso imeli namena predati. Tokrat so odbojkarji domačega OK Fužinar sij Metal zadržali prednost in zasluženo slavili (25 : 22) ter osvojili tri pomembne točke pred nadaljevanjem prvoligaškega tekmovanja.

Denis Robida, korektor OK Fužinar sij Metal Ravne: »Veseli me, da smo pripravljenost in formo iz treningov prenesli tudi na tekmo, ki smo jo odigrali pred polno dvorano. Odločilen je bil prvi niz, ko smo nasprotnika ujeli v sami končnici in ga z borbeno igro tudi osvojili. Sedaj sta pred nami dva težka nasprotnika, a s takšno energijo in igro smo prepričani, da lahko zmagamo tudi na teh tekmah.«

OKF

Read 353 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si