Obvestila

ponedeljek, 11. marec 2024, 17.12

“Rešujemo” vezalke

V olimpijskem letu 2024 se bomo na pobudo Skupine SIJ pomerili v novem olimpijskem športu: skrbi za prihodnost. Ker je pri tem športu pomemben ekipni duh, vas vabimo k sodelovanju.

Pridružite se zbiralni akciji “rešenih” vezalk. Imate doma odslužene čevlje? Rešite iz njih vezalke, ki so še v dobri kondiciji. Vezalkam, ki so bile z vami na poti do pomembnih zmag, bodo v Skupini SIJ podarili novo življenje v olimpijski zgodbi. V sodelovanju z varstveno-delovnimi centri bodo iz njih izdelali trajnostne zapestnice, priročen opomnik, da v novi olimpijski disciplini predano tekmujemo vsak dan.

Rešene vezalke oddajte klubskim trenerjem do 17. 5. 2024. K zbiranju vezalk povabite tudi družino in prijatelje!

Več o trajnostni akciji preberite v nadaljevanju.

V skrbi za našo prihodnost niso vedno potrebni rekordni dosežki, saj lahko že z majhnimi koraki dosegamo velike zmage. Je pa, tako kot pri športnih uspehih, tudi za trajnostne zmage potrebna jeklena volja. V Skupini SIJ smo trajnostnemu delovanju zavezani že zelo dolgo, saj že več kot 35 let delujemo po načelih krožnega gospodarstva in jeklo izdelujemo izključno iz jeklenega odpadka namesto iz naravnih surovin. V olimpijskem letu 2024 pa smo se na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, s katerim uspešno sodelujemo že več kot desetletje, odločili, da bomo trajnostno naravnanost okrepili tudi v našem športnem partnerstvu. In tako se je rodil nov olimpijski šport: skrb za prihodnost. V tej disciplini lahko tekmujemo prav vsi.

Vztrajnost prinaša trajnost. Pridružite se trajnostni akciji Skupine SIJ!

“Rešujemo” vezalke
Tako kot jekleni odpadek vedno znova predelamo v nove vrste jekel, želimo tudi odpadne vezalke ponovno uporabiti na nov, izviren način. Vezalke so pomemben del športne opreme in po navadi se skupaj z obutvijo znajdejo v smeteh, čeprav bi jih lahko uporabljali dlje kot obutev. Predstavljajo tudi velik izziv za reciklažo, saj so običajno narejene iz materialov, ki vsebujejo težko razgradljivo mikroplastiko. Zato bomo iz odsluženih čevljev rešili vezalke, ki so še v dobri kondiciji, in jim podarili novo življenje: iz njih bomo izdelali trajnostne zapestnice in nanje nanizali košček recikliranega jekla, priročnega opomnika, da vztrajnost prinaša trajnost. Trajnost je ekipni šport. Ker gre pri trajnosti za ekipni šport, želimo k zbiranju rabljenih vezalk pritegniti čim več sodelujočih, med katerimi so tudi: sodelavci v Skupini SIJ, člani naših partnerskih športnih klubov in šole po vsej Sloveniji. Trajnostne zapestnice iz odrabljenih vezalk bodo ustvarili uporabniki varstveno delovnih centrov. Zapestnice, ki nosijo sporočilo o trajnosti, bomo nato podarili vsem nosilcem slovenske bakle, pa tudi slovenskim olimpijcem v Parizu. Kdo ve, morda bo kateri od slovenskih olimpijcev prejel trajnostno zapestnico iz vezalk, ki ste jih prav vi prispevali v zbiralni akciji. Veselimo se sotekmovalcev v novi olimpijski disciplini – skrbi za prihodnost.

Skupina SIJ

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si