Tekmovanja

nedelja, 17. november 2019, 19.27

Odbojkarji Fužinarja odlični!

V preteklem tednu so odbojkarji Fužinarja odigrali kar sedem tekem, aktivne pa so bile štiri naše ekipe. Člani so v sredo zaključili z nastopi v Pokalu Slovenije, a so v soboto zmagali s 3:0 na zelo težkem gostovanju v Žirovnici. Druga ekipa je v petek odigrala derbi v Mežici in tekmo dobila s 3:1. V soboto dopoldne so igralci male odbojke na domačem turnirju uspeli enkrat zmagati, druga tekma pa se je končala s tesnim porazom 2:1. V nedeljo so vikend z odliko zaključili tudi kadeti, ki so dvakrat zmagali in so že krog pred koncem uvrščeni v 1. slovensko ligo kadetov.

V sredo je naša članska ekipa nastopila v 1/8 finala Pokala Slovenije, nastopili so proti Paviti Pomgrad. Gostovanje pri prvoligašu so naši odbojkarji začeli brez strahu, a domačini so počasi povečevali prednost in dobili uvodni niz. Ekipa Fužinarja se ni predajala in se je borila skozi celotno srečanje, a na koncu so bili zasluženo boljši domači odbojkarji. Kljub temu je ekipa Fužinarja tekmovanje končala dvignjenih glav, saj so prikazali borbeno predstavo.

Druga tekma v tednu je čakala drugo ekipo, ki je v petek odigrala tekmo 3. DOL vzhod v Mežici. Izkušena domača ekipa je v uvodnem nizu gladko zmagala, naši mladi igralci so namreč tekmo začeli preveč neodločno. A v nadaljevanju so prikazali veliko boljšo predstavo, zbrani so bili skozi celotno tekmo, igrali praktično brez napak. Za nameček pa so bili najbolj zbrani v končnicah vse nizov, zato so zasluženo slavili s 3:1. Za Fužinar II so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hovnik Rožen 15, Hribernik 9, Ranc 7, Vertačnik 4, Ramšak 3, Navodnik 3, Beondič 2, Robnik, Pakar, Mesner, Krajnc in Merkač. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 16. uri na domačem parketu, ko bodo nastopili proti Slovenski Bistrici.

Soboto dopoldan se je v dvorani OŠ Koroški Jeklarji odvijal drugi krog kvalifikacij za A ligo v mali odbojki. Naši odbojkarji so v prvi tekmo z 2:0 premagali Šoštanj Topolšico, v drugi tekmi pa so se pomerili proti Šempetru. Po dobljenem uvodnem nizu Fužinarja, so gledalci v nadaljevanju lahko spremjali pravo borbo na igrišču. Šempeter je izenačil z dobljenim nizom 25:21, odločilni niz pa se je končal kar 28:26 za Šempeter. Kljub porazu so naši fantje prikazali všečno predstavo in so na dobri poti, da se uvrstijo v A ligo. Pod vodstvom trenerja Zmagaja so za malo odbojko Fužinarja nastopili: Abraham, Slatinšek T., Adam, Skudnik, Jošt, Matjašec, Maček, Večko, Sekavčnik, Pavlović, Zmagaj, Brunec in Hribernik.

Člansko ekipo je v soboto v 7. krogu čakalo zahtevno gostovanje v Žirovnici. Slednje se je začelo po željah Fužinarja, ki je z začetnimi udarci odločno krenil v tekmo. Skozi celoten niz so naši fanje kontrolirali potek srečanja in zmagali s 25:18. A v začetku drugega niza so povsem popustili in Žirovnica je povedla z 8:2. Naši fantje so v uvodu slabše servirali, a bili so nepopustljivi in borbeni, zato so ujeli priključek in vse je kazalo, da bodo mirno zaključili tudi drugi niz. A po nekaj nezbranih potezah so domači v sami končnici prišli povsem blizu, a odbojkarji Fužinarja so tudi tokrat ohranili mirno kri in s 26:24 povedli z 2:0. Po tesni končnici pa je pri naših igralcih zazvonil alarm, zato so v tretjem setu ponovno odservirali kot znajo, igrali dobro v blok obrambi in tekmo mirno pripeljali do konca. Niz so zaključili s 25:18 in se veselili že 6. letošnje zmage. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko bodo v domači dvorani gostili vedno neugodni Žužemberk. Tekma bo ob 19. uri.

Nedeljo so v domači dvorani nastopili še kadeti, ki so ponovno poskrbeli za navdušenje domačih gledalcev, saj so v zelo izenačni in napeti tekmi slavili z 2:1 proti Mariboru. V drugi tekmi so igrali še proti Krki. Po tesno dobljenem uvodnem nizu pa je igra stekla, zato vprašanj o zmagovalcu ni bilo. Z dvema zmagama so se naši kadeti že krog pred koncem uvrstili v 1. slovensko kadetsko ligo. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića so nastopili: Fink 21 točk, Hovnik Rožen 18, Ranc 11, Hribernik 6, Verdnik 5, Beondič 5, Vertačnik 2, Krajnc, Kokol, Navodnik, Mesner, Pakar in Robnik.

Čestike vsem trenerjem in igralcem, zahvaljujemo se tudi vsem navijačem, ki nas redno spodbujate na tekmah. Brez vas ne bi mogli narediti pozitivnega vzdušja v klubu!

OKF

Read 1730 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si