torek, 01. september 2020, 08.46

Priprave odbojkarjev gredo po načrtih

Odbojkarji članske ekipe Fužinarja se marljivo pripravljajo na novo sezono že od 27. julija, od 3. avgusta pa se pripravljata tudi kadetska in mladinska ekipa. Selekcija starejših dečkov je s treningi pričela 22. avgusta. Vse trenerje zelo veseli dejstvo, da so fantje na treningih motivirani, trenirajo zelo disciplinirano in zato se lahko ponovno nadejamo uspešne sezone.

V preteklem tednu so člani odigrali dve pripravljalni tekmi v gosteh, v sredo pri konkurentu Šoštanju v petek pa pri 1.A ligaši Krki. Obe tekmi so naši fantje izgubili, a je trener Veličković vsem igralcem ponudil priložnost za igro, zato rezultat ni bil v ospredju. Skozi uvodne pripravljalne tekme se je v grobem že formirala udarna postava, ki bo letos nosila glavno breme. V tem tednu se bo ekipi pridružil še en mladi Korošec, ki igra na poziciji srednjega blokerja, za slednjega pa se morajo rešiti še vse podrobnosti glede prestopa. Zato bosta trenerja Veličković in pomočnik Jež odslej imela na voljo 19 igralcev, ki se bodo borili za nastope v dresu Fužinarja. V tem tednu fante čaka gostovanje v Radencih, od petka do nedelje pa se bodo v domači dvorani skupaj pripravljali z avstrijsko drugoligaško ekipo iz okolice Gradca.

Kot omenjeno od 3. avgusta trenira tudi kadetska ekipa in preostali mladinci, ki še niso priključeni članom. Igralci trenirajo pod vodstvom trenerja Ježa, skozi celoten avgusta je bila v ospredju tehnična in kondicijska priprava, ki so jo fantje korektno oddelali. Obe ekipi bosta imeli letos v državnem prvenstvu visoke cilje, za katere bo potrebno garati skozi celotno sezono. Obe ekipi ciljata na najvišja mesta v prvenstvu. Enako pa velja za ekipo starejših dečkov, nosilci ekipe so bili priključeni pripravam kadetov, preostali mlajši igralci pa so pričeli s treningi 23. avgusta. Tudi v tej kategoriji imamo veliko število nadarjenih igralcev, zato se tudi v tej kategoriji veselimo prihajajoče sezone. Upamo le, da bodo tekmovanja letos potekala nemoteno in da bodo fantje lahko uživali na parketu.

OKF

Prebrano 375 krat