Tekmovanja

nedelja, 28. november 2021, 08.56

Fužinar z zmago nazaj na vrh

Za ekipami Fužinarja je ponovno odličen vikend. Otvorili so ga igralci male odbojke, ki so v Braslovčah dvakrat zmagali in zabeležili en poraz. Za odlično razpoloženje v klubu so poskrbeli člani, ki so v derbiju ekip iz samega vrha 1.B lige premagali Špan Brezovico s 3:1.

Igralci male odbojke so pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopili v Braslovčah, kjer so odigrali 2. krog kvalifikacij za uvrstitev v A ligo vzhod. Po dveh zmagah nad Šempetrom in Braslovčami ter porazom proti Mariboru so na dobri poti, da bodo nastopali med najmočnejšimi ekipami tej kategoriji. Čestitke igralcem in trenerju!

Glavni dogodek sobotnega dne pa je bila tekma med Fužinar Sij Metalom Ravne in Špan Brezovico. Tekma je požela veliko zanimanja, saj se je dvorana pričela polniti že dobre pol ure pred tekmo. V 9. krogu 1.B DOL za moške sta se na Ravnah namreč pomerili vodilni ekipi lige. Dvoboj je spremljalo okoli 200 gledalcev, ki so se na koncu veselili domače zmage s 3:1.

Uvodni niz je postregel z izenačeno igro, ritem je v začetku narekovala domača ekipa, a proti koncu niza je Brezovica stopnjevala igro in v končnici dobila prvi niz s 25:21 in povedla z 1:0. Drugi niz so ponovno povedli igralci Fužinarja, ki so si hitro priigrali prednost, skozi niz povečali razliko na 5 točk in jo ohranjali do zaključka niza s 25:20. Po izenačenju so igralci Brezovice zaigrali odlično in bili do prednosti s 16:10 boljši, a menjave domačega trenerja Veličkovića so zadele v polno. Makaša je zamenjal Ranc, Kasnika pa Lednik, ki je z odličnim servisom in razigravanjem napadalcev veliko doprinesel k preobratu in kasneje tudi dobljenemu nizu s 25:23. Četrti niz je ponovno bolje začela Špan Brezovica, ki si je v začetku seta priigrala prednost 3 točk, razliko je ohranjala do polovice niza. Tudi tokrat je na domači klopi prišlo do menjav, v igro sta se vrnila Kasnik in Makaš, poživila igro domačih in domačim prinesla boljšo igro. Ekipa Fužinarja je hitro izenačila, tudi po zaslugi blok točk na mreži. Končnica je tudi tokrat pripadla Fužinarju, ki je s 25:22 dobil še tretji niz in s tem tekmo 3:1. Za Brezovico je bil po točkah najuspešnejši Šen s 23 točkami, 10 jih je dodal Glamočanin. Zmaga je Fužinarju vrnila 1. mesto na lestvici 1.B lige za moške.

Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libera Golob in Knuplež (83% sprejem), Lednik 1 točka, Fink 16, Ranc D. 2, Pušnik 9, Mori 10, Ranc V. 2, Makaš 6, Levar, Hribernik, Vučetić 1, Plesec 16 in Kasnik 2. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo v Radencih, naslednja domača tekma pa bo proti Korvolley Mislinji v petek 10. decembra ob 19. uri.

OKF

Read 271 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si