Tekmovanja

nedelja, 13. marec 2022, 20.40

Fužinar prvak 1.B DOL!

V pravkar končanem vikendu so nam odbojkarji Fužinarja pripravili ogromno razlogov za dobro voljo, najbolj vsekakor odmeva zmaga članov v derbiju za 1. mesto 1.B lige, pomembne zmage pa so dosegli tudi igralci mlajših kategorij.

V soboto dopoldan so na domačem parketu v A ligi vzhod nastopili igralci male odbojke, ki so v 4. krogu A lige nastopili na domačem parketu. Varovanci trenerja Zmagaja so v prvi tekmi z 2:1 (-21,19,23) premagali Korovolley Mislinjo, v drugi tekmi pa še SIP Šempeter, prav tako z 2:1 (19,-21,20). Ekipa trenutno zaseda odlično 2. mesto na lestvici, do konca A lige jih čakata še dva kroga. V nedeljo so v Braslovčah nastopili še kadeti, ki so dvakrat zmagali in enkrat izgubili. Premagali so Hoče in Braslovče, izgubili pa so s Šempetrom.

Sobota je bila na Ravnah po dolgem času pravi odbojkarji praznik, skozi celoten dan so bile misli usmerjene v večerni derbi proti Špan Brezovici, ki je odločal za končno razvrstitev v 1.B ligi. Prav nasprotnik in naša ekipa sta bili edini ekipi, ki sta skozi sezono zasedali 1. mesto. Uvodni niz so odlično začeli igralci Brezovice, ki so povedli z 0:4. Domačih odbojkarjev Fužinarja to ni zmedlo, hitro so ujeli priključek in v nadaljevanju vstopili v končnico z minimalno prednostjo. V zaključku niza so z odlično igro prišli do vodstva z 1:0, niz se je končal s 25:21. Tudi v drugem nizu so domači začeli odločno, priigrali so si minimalno prednost, slednjo je Šen z dvema asoma stopil in izenačil na 15. točki. A v nadaljevanju so zopet bolje zaigrali igralci Fužinarja, prišli do minimalne prednosti in s 25:22 povedli z 2:0 v nizih. Tretji niz so po prednosti s 6:8 bolje začeli igralci Brezovice, a nadaljevanje je zopet pripadlo odbojkarjem Fužinarja, ki so prednost stopili, ekipi pa sta v končnico tokrat vstopili izenačeni. A po 21. točki so zopet vnovčili izkušnje odbojkarji Fužinarja, ki so zadnji niz dobili s 25:21. Po zmagi s 3:0 in osvojenem 1. mestu je sledilo veselje igralcev Fužinarja in domačih gledalcev, ki se jih je zbralo okoli 350. Vsem prisotnim v dvorani se zahvaljujemo za odlično vzdušje v dvorani.

Za ekipo Špan Brezovice je 13 točk dosegel Šen, 12 jih je prispeval Založnik. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Krajnc, Knuplež (56% sprejem), Lednik, Fink 6 točk, Ranc D., Pušnik 4, Ranc V., Mori 7, Makaš 16, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 14 in Kasnik. Naslednja tekma ekipo čaka že v četrtek ob 19. uri na Ravnah, ko bo v prvi tekmi 1/8 finala gostovala Krka. Ekipi bosta za uvrstitev v 1/4 finale in zagotovitev mesta v 1.A ligi igrali na tri zmage. Druga tekma bo v soboto v Novem mestu, morebitna tretja pa v ponedeljek ponovno na Ravnah. Vabimo vse ljubitelje koroškega športa, da nas pridete spodbujati na domače tekme in nam pomagate do novih zmag in uvrstitve med elito!

Fotogalerija sobotne tekme: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.478315617173124&type=3

OKF

Read 670 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si