Tekmovanja

sobota, 03. december 2022, 22.13

Fužinar do druge domače zmage!

Ravne ne Koroškem - športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 250, sodnika: Vrenko Jure, Mesarič Franc.
OK Fužinar Sij Metal Ravne : OK Hiša Na Kolesih Triglav 3:2 (-21, 16, 20, -23, 10).

OK Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 9, Lednik, Knuplež (L), Ranc D., Bregar 33, Erpič 4, Makaš 5, Levar, Vučetić, Libnik (L), Plesec 16, Kasnik (C) 5, Jelić 7, Ranc V.. TRENER: Bogdan Veličković.
OK Hiša Na Kolesih Triglav: Ibrišimović 4, Nanut 15, Glamočanin, Tučen 7, Rotar (L), Snedec 1, Šikanič 2, Mali (C) 12, Adžović 1, Jovović Đ. 27. TRENER: Sašo Rop, pomočnik Gregor Perhaj.

Na tekmi 10. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ki je bila za domači Fužinar v iskanju priključka do ekip druge polovice lestvice zelo pomembna, so bolje začeli gostujoči odbojkarji iz Kranja, ki so z učinkovitima napadoma in servis asom Jovovića povedli s 3:1. A domači odbojkarji so se po slabšem začetku hitro zbrali in izenačili na tretji točki. Ekipi sta nadaljevali z izmeničnim osvajanjem točk vse do rezultata 10:8, ko so po napakah domačih odbojkarjev na sprejemu in v napadu odbojkarji Hiše Na Kolesih Triglav iz Kranja povedli za dve točki. Prednost so gostje uspeli zadržati vse do 17. točke, ko so domači po odličnem servisu Makaša in napadu Erpiča izenačili. A spet je sledil preobrat in zbrana igra gostov, ki so hitro ušli do lepe prednosti v končnici prvega seta, ko je domači trener Veličković pri rezultatu 21:18 za Kranjčane zahteval svojo drugo minuto odmora. Gostje so uspešno zadržali prednost do konca seta, ki so ga z blokom osvojili z rezultatom 25:21.

Trener domačih je v drugem setu začel s sprejemalskim parom Plesec – Jelić, slednji se je v tem tednu priključil domači odbojkarski ekipi, in začetek domačih je bil boljši, saj so hitro povedli s 3:1. A gostje so kaj hitro spet pokazali, zakaj so na lestvici uvrščeni pred odbojkarji Fužinarja in z učinkovito igro povedli s 5:4. Želja domačih po boljši igri se je končno obrestovala in z odličnimi napadi Bregarja so povedli z 9:6. Ravenčani so nadaljevali z odlično igro v obrambi in z blokoma Plesca in Bregarja je prednost narasla na 13:7. V nadaljevanju seta so domači odbojkarju rutinirano ohranjali pridobljeno prednost in set zaključili v svojo korist z rezultatom 25:16.

Pričetek tretjega seta je spet pokazal kako izenačeni sta ekipi na igrišču, saj se do četrte točke nobeni ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Sledilo pa je nekaj izvrstnih obrambnih akcij domačinov, ki so z blokoma Cafute in Jelića ter akrobatsko obrambo prostega igralca Libnika povedli s 6:3. A gostje so spet pokazali kako težak nasprotnik so in uspel jim je priključek pri osmi točki. Toda domače igralce je to samo spodbudilo, da so spet dvignili nivo svoje igre in z nekaj odličnimi obrambami in podajami Kasnika gostom spet ušli za pet točk ob rezultatu 15:10. Težko priigrana prednost tokrat domačim ni zadostovala za miren zaključek seta, saj so jih odbojkarji iz Kranja z nepopustljivo in borbeno igro skoraj ujeli pri rezultatu 17:16. To je spet spodbudilo Fužinarjeve igralce, da so se zbrali in z nekaj dobrimi sprejemi in obrambami obrnili igro v svoj prid ter z blokom in napadom Kasnika set zaključili s 25:20.

Pričetek četrtega seta je pripadel odbojkarjem Iz Kranja, ki so hitro povedli s 5:1. Po minuti odmora domačega trenerja Veličkovića so domači vzpostavili boljši ritem in se gostom nekajkrat približali na samo dve točki zaostanka (9:7). Z dvema neizsiljenima napakama so domačini gostom spet podarili lepšo prednost (11:7). Nepopustljivost domačih odbojkarjev se je ponovno obrestovala, saj so rezultat izenačili pri 14:14, ko je trener gostov Sašo Rop vzel minuto odmora. Ekipi sta v nadaljevanju seta prikazali borbeno in nepopustljivo igo in nobeni se ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Šele pri 22:20 je gostom uspelo z blokom uiti na dve točki prednosti, ki so jih zadržali do konca seta, ki so ga dobili s 25:23.

V odločilnem petem setu sta ekipi nadaljevali z nepopustljivo in borbeno igro in s tem pokazali veliko željo po zmagi. Prvim je uspelo občutneje povesti domačim odbojkarjem pri rezultatu 6:3. Takšno prednost so z borbeno in srčno igro uspešno držali do konca seta, ki so ga zasluženo osvojili s 15:10. Pri odbojkarjih Fužinarja se je s 33. točkami izkazal Miha Bregar, pri gostih iz Kranja pa Đorđe Jovović z 27. točkami.Trener OK Fužinar sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Čestitam svojim varovancem za borbeno igro. S pomočjo gledalcev in res dobre energije ekipe smo premagali neugodnega nasprotnika, ki je prav tako prikazal eno svojih najboljših predstav. Verjamem, da bomo sedaj iz tekme v tekmo samo še napredovali.«

Trener OK Hiša Na Kolesih Triglav, Sašo Rop: »Čestitam ekipi Fužinarja za odlično, letos najboljšo predstavo. V svojih vrstah so imeli fantastičnega Bregarja, ki nam je dal 33 točk in nas v napadu praktično sam premagal. Mi smo sicer igrali borbeno, žal ne tako dobro kot smo sposobni. Danes bi na Ravnah imele vse ekipe velike težave, da bi premagale domače odbojkarje.«

Read 426 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si