Tekmovanja

sreda, 21. december 2022, 21.05

Člani zaključili z nastopi v Pokalu Slovenije

Ravne ne Koroškem - športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Gledalcev 100 , sodnika: Smiljan Goznik, Mojca Tovornik.
Fužinar Sij Metal Ravne : ACH Volley Ljubljana 0:3 (11,17,20)

Fužinar Sij Metal Ravne: Lednik, Križanič, Ranc D. 5, Bregar 2, Erpič 2, Makaš 3, Levar, Hribernik (L), Vučetić 1, Libnik (L), Plesec 4, Kasnik (C), Jelić N., Ranc V. 10. TRENER: Bogdan Veličković.

ACH Volley Ljubljana: Mejal 6, Šket, Mašulović 4, Todorović, Bošnjak, Koncilja 6, Šestan 3, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Videčnik 10, Kök 10, Šen 7. TRENER: Radovan Gačič, POMOČNIK TRENERJA: Rok Satler.

Po tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ki jo je v soboto na Ravnah dobil ACH Volley iz Ljubljane, sta se danes na povratni tekmi ¼ finala pokala Slovenije ponovno srečali ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in ACH Volley Ljubljana.

Gostujoči odbojkarji so kljub rahlo spremenjeni udarni šesterki hitro pokazali svojo moč in povedli s 5:1. Domači odbojkarji se niso predali in z borbeno igro nekako uspeli rezultat zmanjšati na 6:4. Moč ACH Volley-a se je kaj hitro ponovno pokazala, ko so z nekaj močnimi servisi in odličnimi bloki domačim pokazali, kdo je najboljša ekipa v Sloveniji, razlika je narasla na 17:8. V takšnem ritmu se je tekma odvijala do konca seta, ki so ga gostje dobili s 25:11.

Začetek drugega seta je gledalcem ponudil bolj izenačen boj, saj so domači igralci lepo sledili gostom vse do enajste točke (11:10).  Nadaljevanje seta so gostje iz Ljubljane rezultatsko z rutinirano igro obrnili sebi v prid in povedli z 18:14. Po minuti odmora domačega trenerja se igra ni kaj dosti spremenila in odbojkarji ACH Volley-a so tudi drugi set zlahka pripeljali do konca z rezultatom 25:17.

Tretji set je spet prinesel izenačeno izmenjavanje točk in pogumno predstavo domačinov. Domači odbojkarji OK Fužinar so z odlično igro celo prvič na tekmi povedli pri rezultatu 10:9. To je serijske državne prvake iz Ljubljane spodbudilo k boljši igri, ko so pri rezultatu 16:13 povečali svojo prednost in prevzeli vajeti igre v svoje roke. S tem so samo nakazali, da so prišli na Ravne po gladko zmago.  Zadnji set na tekmi se je tako zaključil z njihovim blokom in zmago s 25:20. Pri odbojkarjih Fužinarja se je z 10 točkami izkazal mladinski reprezentant Vid Ranc, pri gostih iz Ljubljane pa Nikola Gjorgiev z 12 točkami.

Trener OK Fužinar sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Kljub izpadu iz pokala moram čestitati zanesljivi ekipi ACH Volley iz Ljubljane. Pokazali so svojo moč, predvsem z močnimi servisi in odličnim blokom. Mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, a proti tako močni ekipi težko dosežeš svoj maksimum. Rad bi pohvalil svoje igralce, ki po navadi dobijo manj možnosti za igro, posebej Vida Ranca.«

OKF

Read 108 times Last modified on sreda, 21. december 2022, 21.09

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si