Tekmovanja

ponedeljek, 03. april 2023, 12.27

Mladinci Fužinarja do 4. mesta v Sloveniji

V nedeljo je v Kamniku potekal zaključni turnir najboljših štirih mladinskih ekip sezone 2022/2023. Na turnirju so nastopili tudi igralci Fužinar Sij Metala Ravne, a ostali brez zmage proti močnim konkurentom in tako osvojili 4. mesto v državnem prvenstvu.

 Naša ekipa je po težkem in uspešnem polfinalnem turnirju z uvrstitvijo v finale navdušila, zato fantje na finalni turnir niso odšli z belo zastavo. V prvi tekmi jih je čakala močna ekipa Merkur Maribora, ki ima v svojih vrstah številne igralce njihovega članskega moštva. V začetku obeh nizov je naša ekipa še držala korak z Mariborčani, a nato so slednji dokazali svojo kakovost in v drugem delu nizov prišli do občutne prednosti in tekmo zanesljivo dobili z 2:0. V prvem polfinalnem paru so Črnuče ACH premagale Calcit Volley z 2:1.

V nadaljevanju turnirja je bila odigrana tekma za 3. mesto med domačim Calcitom in našo ekipo Fužinar Sij Metal Ravne. V uvodnem nizu so domači hitro povedli, a do sredine niza je naša ekipa še držala korak z razigranimi domačini, po nekaj napakah Fužinarja je šel prvi niz v roke Calcita. V drugem nizu je Fužinar zaigral v nekoliko spremenjeni postavi, kar je prineslo spremembe v igrišču. A le do končnice, kjer so domači po seriji odličnih napadov niz prelomili v svojo korist in slavili z 2:0. Tako je bron šel v roke Calcit Volleyu, nehvaležno 4. mesto pa je pripradlo igralcem Fužinarja. V tekmi za 1. mesto so Črnuče ACH s 3:0 premagale Merkur Maribor in se tako veselile naslova državnih prvakov.

Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Libnika so za Fužinar nastopili: Ranc 19 točk, Navodnik 11, Drevenšek 5, Križanič 4, Verhnjak 1, Kokol 2, Dobrodel, Mesner 1, Hribernik (L), Jamnik in Zmagaj.

Končni vrstni red finalnega turnirja: 1. mesto Črnuče ACH, 2. mesto Merkur Maribor, 3. mesto Calcit Volley, 4. mesto Fužinar Sij Metal Ravne.

Čestitamo vsem ekipam za uspešno končano mladinsko sezono!

OKF

Read 696 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si