Tekmovanja

nedelja, 03. december 2023, 20.52

Dečki in mladinci do novih zmag, člani brez uspeha proti prvakom

Končani vikend je našim ekipam prinesel nove zmage. V soboto so do novih zmag prišli starejši dečki, članom ni uspelo pripraviti presenečenja proti aktualnim prvakom, v nedeljo uspešni še mladinci.

Tekmovalni vikend se je za naše ekipe začel s turnirjem 2. kroga 1. lige starejših dečkov. Naša ekipa, ki jo vodi trener Mitja Jež, je gostovala v Mariboru. V prvi tekmi so se naši fantje pomerili proti ekipi Merkur Maribora in jo dobili z 2:1 (18,-23,9). Drugo tekmo so odigrali še proti vrstnikom iz Šoštanj Topolšice, ki so jo dobili brez izgubljenega niza z 2:0 (18,13). Ekipa je odlično začela z nastopi v 1. ligi, kjub dejstvu, da so vsi z izjemo kapetana ekipe še leto mlajši. Za dečke Fužinarja so nastopili: Abraham 34 točk, Slatinšek 30, Merkač 11, Lozinšek 4, Janko 2, Tešić 2, Grobelnik N. 2, Svenšek, Grobelnik G., Kamnik, Čas in Hudernik. Naslednji turnir ekipo čaka 16. decembra v domači dvorani OŠ Prežihovega Voranca.

Sobotno sneženo popoldne je bila na sporedu še tekma 11. kroga 1A Sportklub odbojkarske lige, na Ravnah sta se pomerili ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in ACH Volley. Slednji so kljub napornemu ritmu potrdili razliko v kvaliteti in zanesljivo dobili tekmo s 3:0 (14,20,17). Za Fužinar so nastopili: Pušnik 7 točk, Križanič 2, Lednik 1, Robida 8, Ranc, Stojanov, Libnik, Javornik 4, Vučetić 3, Plesec 6, Podričnik, Drevenšek 1, Zmagaj in Hribernik. Pri ACH-ju je bil z 12. točkami najuspešnejši Ravenčan, tudi nekdanji igralec našega kluba Jan Pokeršnik. Kljub porazu je naša ekipa že osredotočena na prihajajoče obračune, ki bodo odločale o končni razvrstitvi na lestvici. Liga se namreč po uvodnih 14. krogih deli na ligo za obstanek in ligo za prvaka. V slednji je prostora za najboljših 6 ekip prvega dela. Varovanci trenerja Aljoše Jemca so v zadnjih tednih sanirali mikropoškodbe, sedaj pa jih čakajo njapomembnejši trije obračuni. Prvi je že v soboto v gosteh proti Krki, sledila bosta obračuna doma proti Triglavu in zadnji krog, ko gostujejo v Kanalu pri Alpacemu.

Nedeljo so na turnirju 4. kroga 1. lige nastopili še mladinci. Turnir v Kočevju so otvorili z zmago nad Kekoopremo Žužemberk z 2:0 (17,17), v drugi tekmi pa so se pomerili še proti domači ekipi. Tekma je potekala v odličnem vzdušju, bolje so jo začeli naši fantje, ki so hitro z učinkovitim blokom prišli do začetne prednosti, ki so jo skozi niz ohranjali in povedli z 1:0. Drugi niz so bolje začeli domači, a so igralci Fužinarja ostali mirni in počasi zmanjševali zaostanek, do druge polovice niza pa so si že priigrali odločilno prednost, ki so jo potem ohranili do konca in dobili še drugi niz ter s tem tekmo z 2:0 (20,21). Pod vodstvom trenerja Ježa in tokrat tudi pomočnika Hribernika so za mladince Fužinarja nastopili: Drevenšek 16 točk, Križanič 12, Ručigaj 12, Slatinšek 11, Zmagaj N. 7, Repnik 5, Skudnik 2, Zmagaj J. 1, Jošt, Jamnik, Vučetič in Hribernik. Naslednji turnir ekipo čaka 17. decembra v domači dvorani.

OKF

Read 254 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si