Tekmovanja

sreda, 24. januar 2024, 21.25

Izjemno pomembna zmaga na domačem parketu

V prestavljenem petem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal iz Raven na Koroškem pomerili z ekipo OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.

Sportklub 1.A DOL moški - 5. krog, modra skupina (prestavljena tekma); Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 100, sodnika: Iso Adrovič, Matjaž Hafnar.

 

Fužinar sij Metal Ravne : Panvita Pomgrad  3:1  (-12, 19 , 27, 15)

 

Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 16, Križanič 8, Lednik, Robida 19, Ranc 2, Stojanov 2, Javornik 6, Vučetić, Plesec 15, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 12, Šormaz 13, Drvarič 1, Vrabl, Suhadolnik 8, Legen, Bedrač 10, Mirković 16, Novak (L). TRENER: Dejan Fujs.

Srečanje ekip z dna lestvice modre skupine so bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so z dobo igro v bloku zaustavili domače napadalce in povedli z rezultatom 10:5. Popolna nadvlada gostov iz Murske Sobote je v nadaljevanju niza pripeljala do rezultata 17:6. Tudi v nadaljevanju niza smo gledali predstavo zgolj ene ekipe, saj bledi odbojkarji Fužinarja nikakor niso ujeli tekmovalnega ritma in set izgubili z rezultatom 25:12.

V začetku drugega niza so se domači odbojkarji predstavili v veliko boljši luči. Z nekaj uspešnimi bloki in začetnimi udarci so si priigrali prednost 9:6 in ustavili nalet Prekmurcev iz prvega niza. Dobro igro so Fužinarji prikazali tudi v naslednjih točkah, ko so z borbenostjo prišli do še občutnejše prednosti ob rezultatu 14:9. Dodobra razigrani domačini so niz nadaljevali v zmagovalnem ritmu in v tem nizu nemočne goste premagali z rezultatom 25:19.

Tretji niz se na razočaranje domačih navijačev ni nadaljeval v ritmu drugega. Odbojkarji Panvite so zopet začeli z boljšo predstavo in nekajkrat povedli za dve točki, ob rezultatu 12:8 pa so prednost še povečali. Odbojkarji Fužinarja se nikakor niso predali in niz nadaljevali z borbeno predstavo. Izkoristili so nekaj nezbranosti v vrstah Panvite in rezultat ob 12:12 izenačili. Njihov nalet so gostujoči odbojkarji zopet uspeli zaustaviti in rezultat pri 16:14 obrniti sebi v prid. Sledila je napeta izmenjava točk na obeh straneh, ko se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Ko so domačini povedli z rezultatom 20:19, je kazalo, da so Ravenčani obrnili tok niza v svojo korist. Borbenost na obeh straneh mreže je pripeljala do boja za vsako točko. Obe ekipi sta imeli več žog za osvojitev niza, več športne sreče pa so v napeti končnici tokrat imeli domačini, ki so niz dobili z rezultatom 29:27.

Veliko bolje so s tekmo nadaljevali domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal in si z učinkovito igro v napadu ter borbenostjo v obrambi priigrali lepo prednost ob rezultatu 5:1. Rezultat 9:4 za domačine je le-te nekoliko uspaval in gostje iz Murske Sobote so se jim uspeli približati zgolj na dve točki zaostanka (9:7). To je samo podžgalo domačine, ki so z odlično predstavo v nadaljevanju nizali točko za točko in povedli s 16:9. Odbojkarji Fužinarja so niz nadaljevali v podobnem zmagovalnem ritmu in zasluženo premagali neposredne tekmece za peto mesto v končnici državnega prvenstva z rezultatom 25:15.

Aljoša Jemec, trener OK Fužinar sij Metal Ravne: »Čestitke fantom, da so se po prvem setu, v katerem nas praktično ni bilo v igrišču, uspeli sestaviti in odigrati dobro tekmo. Predvsem smo odigrali dobro in borbeno v blok obrambi, kar je bilo poleg kančka sreče, na koncu ključno, da smo končnico tretjega seta uspeli zaključiti v našo korist. Čakata nas dve težki gostovanji, zaradi česar bomo prihodnje obdobje poskušali izkoristiti tudi za dober trening ter da se čim bolje pripravimo za ključne tekme, ki sledijo.«

OKF

Read 268 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si