Tekmovanja

sobota, 24. februar 2024, 20.39

Fužinar klonil proti prvakom

V osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige - modra skupina, so se domači odbojkarji OK Fužinar SIJ Metal Ravne srečali z ekipo ACH Volley iz Ljubljane.

Sportklub 1.A DOL moški - 8. krog, modra skupina; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Gledalcev 150, sodnika: Gujtman Domen, Mesarič Franc.
Fužinar sij Metal Ravne : ACH Volley Ljubljana  0 :  3 (-16, -20 , -16).

Fužinar SIJ Metal Ravne: Pušnik 10, Križanič, Lednik, Robida 8, Stojanov, Javornik 2, Vučetić 3, Plesec 10, Podričnik, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.


ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Šket 7, Najdič 3, Marovt, Šen 13, Koncilja 13, Kovačič (L), Gjorgiev 9, Sešek, Pokeršnik, Videčnik 10, Song (L).  TRENER: Radovan Gačič.

V osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige - modra skupina, so se domači odbojkarji OK Fužinar SIJ Metal Ravne srečali z ekipo ACH Volley iz Ljubljane. Domači odbojkarji so favorizirane igralce ACH Volley-a iz Ljubljane v dvorani na Ravnah pričakali drugič v tej sezoni.

Začetek tekme med vodilno in zadnje uvrščeno ekipo modre skupine je prinesel izenačen dvoboj, ko ob rezultatu 5:5 nobeni od ekip ni uspelo vnovčiti nekaj nepotrebnih napak na nasprotni strani mreže. Sredina prvega niza je bila v znamenju gostujoče ekipe, ki je z močnimi začetnimi udarci in odlično igro v bloku in obrambi onemogočila domače napadalce. Rezultat 18:12 za ljubljanske odbojkarje je nakazoval na lahko končnico prvega niza. Prvi niz se je zaključil z zmago igralcev ACH Volley-a z rezultatom 25:16.

Drugi niz se je začel v podobnem ritmu kot prvi, ko sta obe ekipi nizali točko za točko in ob rezultatu 6:6 igrali izenačeno tekmo. Moč tekmeca iz Ljubljane se je ponovno pokazala v nadaljevanju tekme, ko so se gostje z mirno in preudarno igro počasi začeli oddaljevati od igralcev Fužinarja. Ko so se pri rezultatu 14:12 domačini približali na zgolj dve točki zaostanka, je kazalo na bolj izenačeno tekmo v drugem nizu. Vendar so po pričakovanjih večkratni slovenski državni prvaki dvignili nivo svoje igre ravno toliko, da so si priigrali varno prednost tudi v končnici tega niza, ki so ga s 25:20 zasluženo osvojili.

V začetku tretjega niza so gostujoči odbojkarji ACH Volley-a takoj postavili stvari na svoje mesto in z zbrano igro hitro prišli do otipljivega vodstva z 8:4. Fužinarji so jim s hrabro igro poskušali sledili, a razlika v kvaliteti obeh ekip jim več kot to ni dopuščala. Gostje so zlahka ohranjali prednost štirih, petih točk, ki jim je zagotavljala mirno nadaljevanje tekme do novih treh prvenstvenih točk. Zanesljivo zmago s 3:0 so si igralci ACH-ja priigrali z osvojitvijo tudi tretjega niza z rezultatom 25:16.

OKF

Read 200 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si