Klub

ponedeljek, 17. avgust 2020, 21.09

Člani pričeli s pripravljalnimi tekmami

Članska ekipa OK Fužinar je v preteklem tednu pričela s pripravljalnimi tekmami. Prva je bila na sporedu pretekli petek, ko je v Kotljah gostovala ekipa Krke iz Novega mesta.

Ekipa Fužinarja trenira že od 27. julija, fantje so na treningih zelo motivirani in predani cilju letošnje sezone. Glede na odlične okrepitve ekipa odkrito cilja na preboj med 1.A ligaše. A do tja je trnova pot, potrebno se bo zelo dobro pripraviti na zahtevne nastope v 1.B ligi, skozi katero se je potrebno prebiti v 1/8 finala državnega prvenstva. Tja pa vodita zgolj prvi dve mesti, nato pa se je potrebno za preboj v 1.A ligo uvrstiti v 1/4 finale prvenstva. A kot rečeno, do tja je pot še dolga in potrebno je iti korak za korakom. Trenerja Veličković in Jež sta zaenkrat zelo zadovoljna z napredkom igralcev in ekipe. Glede na fazo priprav je tekma s Krko, ki nastopa v 1.A ligi, potekala po pričakovanjih. Tekma je bila odigrana v dvorani v Kotljah, ki je doživela odbojkarski krst. Upamo, da Občina Ravne v dvorani načrtuje tudi umestitev tribun za gledalce, saj se je dvorana izkazala, s strani OZS pa je bila dvorani tudi podeljena licenca za 1.B ligo (ob izpolnjenih pogojih glede namestitve gledalcev). Uvodni niz je potekal po željah Fužinarja, a v končnici so izkušeni gostje po nezbranosti domačih dobili uvodni niz s 25:23. Tudi drugi niz so domačini prikazali dobro predstavo, boljši so bili tudi v končnici in izenačili na 1:1 z rezultatom 25:21. V tretjem nizu si igralci Fužinarja uspeli znižati še število lastnih napak, zato so dokaj suvereno dobili tretji niz s 25:18. Po tem nizu je domači trener priložnost namenil tudi mlajšim igralcem, ki pa so preveč spoštovali goste. Sprostili so se šele v drugem delu niza, takrat pa je bila prednost že neulovljiva. Zato sta se ekipi razšli s prijateljskih 2:2. Za Fužinar so nastopili: Mori 20 točk, Plesec 11, Podričnik 9, Fink 7, Levar 4, Vučetić 4, Ranc 4, Mandl 2, Kasnik 2, Beondič, Knuplež, Golob, Primik in Hribernik

Ekipi sta se dogovorili tudi za povratni tekmi, Fužinar odhaja v dvorano Marof v naslednjem tednu. Konec tega tedna ekipo čaka pripravljalna tekma v Kranju, še eni ekipi iz 1.A lige. 1.B liga se pričenja s 26. septembrom, do takrat pa bo potrebno popraviti napake in odpraviti nihanja v igri, zato bo ekipa skozi celoten avgust opravljala tudi dopoldanske treninge.

OKF

Read 1928 times Last modified on ponedeljek, 17. avgust 2020, 21.32

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si