Klub

nedelja, 10. marec 2024, 23.35

Mladinci Fužinarja državni prvaki!

Finalni turnir mladincev je organiziral Odbojkarski klub Fužinar, turnir je bil odigran v dvorani OŠ Prežihovega Voranca. Vse tekme je spremljalo zelo veliko število odbojkarskih navdušencev, ki so skupaj z uradnim napovedovalcem ustvarili izjemno atmosfero in navijaško vzdušje.

POLFINALE 1: Fužinar Sij Metal Ravne - Calcit Volley 2:0 (20, 15)

Gledalcev 550, sodnika: Sanja Miklošič, Domen Gujtman.

Fužinar Sij Metal Ravne: Slatinšek 7, Križanič 7, Maček, Jošt, Zmagaj N., Ručigaj 10, Vučetić, Repnik 3,  Zmagaj J. 3, Skudnik, Drevenšek 7, Jamnik (L), Hribernik (L)  TRENER: Mitja Jež, POMOČNIK TRENERJA: Žiga Hribernik.

Calcit Volley: Skvarča, Hostnik 1, Sladič 3, Okorn M. 3, Drolc 2, Frece 1, Oman 2, Rozoničnik, Okorn N., Jensterle 1, Bičanič, Špoljarič (L), Kotnik (L). TRENER: Gašper Ribič, POMOČNIK TRENERJA: Kristijan Krt.

Prva tekma polfinala mladinskega državnega prvenstva Slovenije je prinesla par, v katerem so se pomerili odbojkarji domačega Fužinar Sij Metala iz Raven in odbojkarji Calcit Volleya iz Kamnika. Prvi niz je prinesel odlični igro na obeh straneh mreže. Prvi so za dve točki ušli domači odbojkarji (5:3) a gostje so hitro odgovorili in z zbrano igro povedli s 7:9. V nadaljevanju niza smo gledali izenačeno tekmo in šele ob rezultatu 16:13 za domače Fužinarje se je spet ena od ekip malenkost oddaljila od druge. Prednost domačih se je stopila v nadaljevanju niza (19:19), ko so gostje iz Kamnika dvignili nivo svoje igre. V sami končnici niza so več zbranosti in borbenosti pokazali domači odbojkarji, ki so niz zasluženo osvojili z rezultatom 25:20. Drugi niz je spet prinesel izenačeno izmenjavanje točk na obeh straneh mreže, z na trenutke navdušujočo odbojko obeh ekip. Prvi so nekoliko ušli odbojkarji Fužinarja, ko so ob rezultatu 6:3 povedli za tri točke in v nadaljevanju prednost s fantastično predstavo še povečali razliko (13:6). Prednost domačih odbojkarjev se je v nadaljevanju niza še povečala (18:10) in zdelo se je, da so odbojkarji iz Kamnika na kolenih. Mladi igralci Fužinarja niso niti za trenutek popustili in gostom tako niso omogočili povratka v tekmo, ki so jo na koncu zlahka dobili z rezultatom 2:0 (25:15).

 

POLFINALE 2: ŠD Brezovica – SIP Šempeter 0:2 (15, 19)

Gledalcev 250, sodnika: Marko Rožej, Sanja Miklošič.

Brezovica: Hasanbegović, Avanzo, Oderlap 1, Purgar 5, Gnamuš 3, Popovič, Jakomin, Hašaj 1, Pucelj 1, Juvan 8, Hiti, Šip 2, Megušar (L), Šušterič(L)  TRENER: Ivan Milošević.

SIP Šempeter: Cestnik 6, Špes Podbregar F., Lečnik, Bukovnik 7, Muhovic 3, Kurent, Vybihal 3, Špes Podbregar J. 13, Orožim, Puhner 1, Udrih (L), Hribernik (L) 1. TRENER: Gregor Račnik, POMOČNIK TRENERJA: Mitja Dvornik.

V drugi tekmi polfinala mladinskega državnega prvenstva Slovenije sta se pomerili ekipi SIP iz Šempetra in odbojkarji iz Brezovice.

Prvi niz so bolje odprli Šempetrani in hitro povedli z rezultatom 9:5. Tudi v nadaljevanju smo gledali boljšo predstavo odbojkarjev SIP-a, ki so zlahka nizali točke (12:6). Odbojkarji Brezovice se nikakor niso predajali in se z nekaj odličnimi točkami približali na 14:10. To je spodbudilo odbojkarje Šempetra, da so se zbrali in dvignili nivo igre, za kar so bili nagrajeni z lepo mero točk in občutno prednostjo (20:12). Točkovna prednost jim je zadoščala za mirno nadaljevanje niza, ki so ga zlahka osvojili z rezultatom 25:15.

V drugem nizu so veliko bolje začeli igralci iz Šempetra (4:1), ki so nadaljevali z odlično igro iz prvega niza. Igralci Brezovice se nikakor niso hoteli predati in znižali so zaostanek na samo dve točki zaostanka (11:9). Sledilo je nekaj uspešnih akcij igralcev iz Savinjske doline in prednost je spet narasla na 16:12. Podobno igro smo spremljali tudi v končnici niza, ko so igralci Brezovice sicer držali korak z igralci Šempetra, a prednost, pridobljena pred končnico niza, je igralcem SIP-a zadoščala, da so osvojili tudi drugi niz in si priigrali finale (25:19).

 

TEKMA ZA 3. MESTO: ŠD Brezovica – Calcit Volley 2:1 (-27, 22, 10)

Gledalcev 350, sodnika: Domen Gujtman, Marko Rožej.

Calcit Volley: Skvarča, Hostnik 3, Sladič 9, Okorn M. 11, Drolc 5, Frece 1, Oman 9, Rozoničnik, Okorn N., Jensterle 5, Bičanič, Špoljarič (L), Kotnik (L). TRENER: Gašper Ribič, POMOČNIK TRENERJA: Kristijan Krt.

Brezovica: Hasanbegović, Avanzo, Oderlap 6, Purgar 14, Gnamuš 5, Popovič, Jakomin, Hašaj, Pucelj 4, Juvan 10, Hiti, Šip 6, Megušar (L), Šušterič(L)  TRENER: Ivan Milošević.

Tekma za končno 3. mesto na finalu mladinskega državnega prvenstva Slovenije je potekala med igralci Calcit Volleya in odbojkarji Brezovice.

Izenačen začetek je obetal razburljivo tekmo za tretje mesto. Prvi so z delnim rezultatom 4:0 povedli igralci Brezovice (8:5). V nadaljevanju niza smo gledali zelo izenačeno tekmo, saj se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Rezultat 16:14 za Calcit je prvič v končnici niza kazal manjšo prednost ekipi iz Kamnika. A v nadaljevanju niza se je točkovna tehnica spet obrnila na stran Brezovice, ki je povedla z 20:18. Ko je že kazalo, da imajo igralci Brezovice ob rezultatu 23:20 zadosti prednosti za osvojitev prvega niza, so se igralci Calcita vrnili z odlično igro in povedli s 24:23. Obe ekipi sta imeli nekaj žog za osvojitev niza, več sreče pa so tokrat imeli igralci Calcit Volleya, ki so dobili uvodni niz z rezultatom 29:27.

Drugi niz je na začetku prinesel predvsem veliko napak na obeh straneh mreže, kar je kazalo na pomembnost tekme za bronasto medaljo. Tako se nobeni od ekip ni uspelo točkovno oddaljiti od druge. Nekaj zaporednih točk Calcita v nadaljevanju niza je prinesel občutno prednost (11:6) za igralce iz Kamnika. Slednji so prednost hitro zapravili in igralci Brezovice so se jim približali na zgolj točko zaostanka (12:11). Izenačenost ekip se je kazala na semaforju, ko sta se ekipi v nadaljevanju niza neprestano menjali v vodstvu. Za razliko od prvega niza so tokrat več zbranosti pokazali igralci Brezovice, ki so niz osvojili z rezultatom 25:22.

Tretji odločilni niz, pred nabito polno in dodobra navijaško razgreto dvorano OŠ Prežihovega Voranca, so veliko podjetneje začeli igralci iz Brezovice (5:2). Ko so igralci ob osmi točki obrnili igralni površini, je rezultat na semaforju kazal 8:5 v prid Brezovice. Brezovica je stopnjevala ritem svoje igre (11:7, 13:8) in se približala osvojitvi končnega tretjega mesta. Zadnja osvojena točka na tekmi jih je zasluženo popeljala do končnega tretjega mesta in osvojitve bronaste medalje (15:10).

 

FINALE: Fužinar Sij Metal Ravne – SIP Šempeter 3:0 (18, 21, 19)

Gledalcev 600, sodnika: Sanja Miklošič, Domen Gujtman.

FužinarSijMetalRavne: Slatinšek 10, Križanič 7, Maček, Jošt, Zmagaj N., Ručigaj 13, Vučetić, Repnik 9,  Zmagaj 4 J., Skudnik, Drevenšek 13, Jamnik (L), Hribernik (L)  TRENER: Mitja Jež, POMOČNIK TRENERJA: Žiga Hribernik.

SIP Šempeter: Cestnik 6, Špes Podbregar F., Lečnik, Bukovnik 8, Muhovic 5, Kurent, Vybihal, Špes Podbregar J. 12, Orožim, Puhner, Udrih (L), Hribernik (L). TRENER: Gregor Račnik, POMOČNIK TRENERJA: Mitja Dvornik.

V tekmi za naslov državnega prvaka med mladinci sta se pomerili ekipi domačega Fužinar Sij Metala Ravne in ekipa SIP Šempetra.

Veliki finale mladinskega državnega prvenstva se je veliko bolje začel za domače igralce, ki so z odlično igro povedli z rezultatom 10:3. Nadaljevanje niza ni prinesel spremembe na igrišču, kjer so domači odbojkarji popolnoma zagospodarili in zlahka ohranjali prednost (18:8) pred tekmeci iz Šempetra. Tudi sama končnica niza ni prinesla velike spremembe in domači odbojkarji so se več kot zasluženo veselili prvega niza (25:18).

Drugi niz je na začetku prinesel razburljivejše dogajanje na igrišču, ko sta se ekipi neprestano izmenjavali v vodstvu. Prvi so z nekaj točkami naskoka zapretili igralci SIP-a (7:5, 11:7, 14:10), ko so z odličnimi obrambami zaustavili domače napadalce. Igralci Fužinarji se niso predajali in z nizom točk so rezultat najprej izenačili na 14. točki, z odlično igro pa kasneje tudi povedli z 19:16. Končnica niza se je nadaljevala v podobnem ritmu in mladinci Fužinarja so ohranjal minimalno prednost vse do konca, ko so tudi v tem nizu slavili z rezultatom 25:21.

Podobno kot drugi, se je začel tudi tretji niz. Gostje so zapretili s 3:0 in nakazali, da se na finalni tekmi nikakor nimajo namena zlahka predati. Niz dobrih napadov Fužinarjevih igralcev je spet botroval k temu, da je bil rezultat pri 7:7 izenačen. Tudi sredina niza je pripadala mladcem Fužinarja (13:11), ki so pred napolnjeno dvorano znova prestavili v višjo predstavo in zlahka ušli tekmecem iz Šempetra (18:12). Čeprav je bila prednost lepa, se mladinci iz Šempetra niso predajali in z borbeno igro zmanjšali zaostanek na vsega dve točki (20:18). To je samo podžgalo domače igralce, ki so spet dvignili nivo svoje igre in več kot zasluženo osvojili veliki mladinski finale z gladkih 3:0 (25:19).

Po uradni razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj so trenerji izbrali tudi najboljše posameznike finalnega turnirja. V najboljšo postavo turnirja so se uvrstili libero Nejc Hribernik (Fužinar), podajalec Jošt Purgar (Brezovica), sprejemalec Jakob Špes Podbregar (Šempeter), bloker Bor Križanič (Fužinar), korektor Jan Ručigaj (Fužinar), najkoristnejši igralec turnirja pa je postal kapetan domače ekipe Matic Drevenšek (Fužinar).

Končni vrstni red – državno prvenstvo mladinci:

  1. Fužinar Sij Metal Ravne
  2. SIP Šempeter
  3. ŠD Brezovica
  4. Calcit Volley

Čestitamo vsem udeležencem za prikazano igro na parketu, pohvale tudi sodniški ekipi, ki je danes delo opravila praktično brez napak. Navijačem pa velik hvala za izjemno vzdušje, ki je danes spremljalo vse štiri tekme!

OKF

Read 549 times Last modified on nedelja, 17. marec 2024, 20.48

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si