ponedeljek, 06. maj 2019, 07.35

Polfinale kadetov se ni izšlo po željah Fužinarja

Ekipe mlajših selekcij Fužinarja so se v letošnji sezoni uvrstile v tri polfinala. Prvi so v Brezovici nastopili kadeti, kjer pa se ekipi ni izšlo po načrtih. Prihajajoči vikend bosta polfinali odigrali še mini odbojka v soboto v Žužemberku ter dečki v nedeljo na Ravnah. Turnir bo v športni dvorani Prežihovega Voranca s pričetkom ob 10.00.

Kadetska ekipa se je na zaključne boje pripravljala od konca ligaških tekmovanj. Trener Jež in pomočnik trenerja Veličković sta bila s potekom priprav zelo zadovoljna, zato je ekipa samozavestno pričakovala polfinalni turnir v Brezovici. Ampak uvodna tekma z Žužemberkom je bila od vsega začetka zelo izenačena, obe ekipi sta prikazali kakovostno odbojko in veliko lepih potez. Zato je o zmagovalcu odločala šele končnica niza, pri rezultatu 23:22 za Žužemberk je imel Fužinar lepo priložnost za zenačenje, a je ni izkoristil. Nato je Žužemberk izkoristil prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0. Po zapravljenih priložnostih v prvem nizu ekipi Fužinarja ni več uspelo držati priključka z Žužemberkom, ki je dobil še drugi niz s 25:17. Omeniti velja tudi dejstvo, da v uvodnem nizu nizu ekipa Fužinarja nikakor ni mogla biti zadovoljna s sojenjem, saj je bilo kar nekaj sodniških odločitev v škodo Fužinarja. Ampak ekipa ni prikazala svoje najboljše predstave, igra jim ni stekla, preveč je bilo tudi napak v igri, zato je ekipa Žužemberka zasluženo slavila. 

Druga tekma za ohranitev upanja na finale je potekala med Fužinarjem in Braslovčami. Uvodni niz je potekal po Fužinarjevih željah, čeprav je ekipa igrala s pol moči. To je bilo na koncu dovolj za osvojen niz s 25:22. A to je bil edini niz, na turnirju, ki so ga igralci Fužinarja uspeli dobiti. Na igrišču niso pokazali prave želje po uvrstitvi v finale. V drugem nizu so Braslovče dvignile nivo igre, igralci Fužinarja ritma niso uspeli držati, zato so Braslovče izenačile na 1:1. Tretji niz so Braslovče začele odlično in hitro povedle, a je Fužinarju uspel preobrat in o zmagovalcu tekme je odločala vsaka točka. Po nekaj odličnih točkah, kjer sta obe ekipi prikazali veliko mero borbenosti, je zmaga s 16:14 pripadla Braslovčam. Tudi tokrat so v tretjem nizu rezultat krojile tudi sodniške napake. V tesni končnici sta kar dve sodniški odločitvi šli v škodo Fužinarja, ki se je poleg svoje povprečne igre moral boriti še s slabim sojenjem. A kljub temu gre razloge za poraz pripisati predvsem lastnim napakam, ki jih je bilo v tretjem nizu preveč. Razočaranje v ekipi Fužinarja je bilo veliko, saj je lepa priložnost za uvrstitev v finale splavala po vodi. Ekipa bo 18. ali 19. maja nastopila v malem finalu, kjer se bo borila za 5. mesto v državnem prvenstvu. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića so na polfinalu nastopili: Podričnik 16 točk, Hovnik Rožen 12, Tominc 9, Fink 8, Hribernik 8, Beodnič 4, Verdnik, Krajnc, Merkač, Ranc, Navodnik in Ramšak.

Na turnirju so prvo mesto osvojili igralci Brezovice, drugi so bili Braslovčani, tretji Žužemberk, četrti pa so bili odbojkarji Fužinarja. Igralec Fužinarja Miha Fink je bil izbran za najboljšega blokerja na turnirju. Na drugem polfinalu so prvo mesto osvojili Mariborčani, drugo Panvita Pomgrad, tretje Triglav Kranj, četrto pa Salonit Anhovo.

OKF

Prebrano 511 krat