nedelja, 12. maj 2019, 18.20

Igralci mini odbojke v velikem finalu!

V pravkar končanem vikendu so mladi odbojkarji Fužinarja nastopili v dveh polfinalih. Ekipa mini odbojke se je v soboto uspela uvrstiti v veliki finale, starejši dečki pa se na domačem polfinalu niso uvrstili na turnir zaključne četverice, zato bodo nastopili v malem finalu.

V soboto so igralci mini odbojke nastopili v polfinalu v Žužemberku, kjer so se v konkurenci ekip Žužemberka, Brezovice in Calcit Volleya potegovali za dve mesti, ki vodita v veliki finale. Turnir se je za varovance trenerja Zmagaja začel odlično, saj so v prvi tekmi s 3:0 (11,13,10) premagali Brezovico, nato pa še Calcit Volley s 3:0 (4,18,15). Po dveh zmagah so si že zagotovili veliki finale, zato je zadnja tekma odločala le še o prvem mestu, saj so tudi domačini premagali omenjeni ekipi. Tekma z Žužemberkom se je začela odlično, saj so igralci Fužinarja dobili prvi niz s 25:10, drugega izgubili s 25:16, tretjega pa so ponovno zmagali s 25:12, kar je pomenilo veliko slavje igralcev Fužinarja, ki so si priigrali veliki finale. Ekipo Fužinarja so zastopali: Slatinšek T. (najboljši igralec turnirja), Zmagaj, Slatinšek O., Abraham, Pavlovič, Jošt, Brunec in Maček. Čestitke ekipi in trenerju za prvo finale po letu 2009, ko so kadeti postali državni podprvaki. Vsa ta leta so igralci pridno trenirali, velikokrat pa jim je zmanjkalo le nekaj sreče za odmevnejše uvrstitve. Sedaj se v klubu podajamo v boj za organizacijo finalnega turnirja, organizator bo znan do konca tedna.

V nedeljo je na Ravnah potekalo še polfinale starejših dečkov. Naša ekipa je v A ligi prijetno presenetila in na koncu za las zgrešila celo 2. mesto v A ligi vzhod. A domači turnir se ni pričel po željah ekipe Fužinarja. V uvodu tekme se Salonitom so sicer povedli s 5:3, a nato je ekipa Salonita Anhovo pokazala, zakaj so aktualni državni prvaki v kategoriji dečkov. Z odlični igro so zagospodarili na igrišči in domače ekipi niso pustili do igre, zato so zasluženo slavili z 2:0. Drugo tekmo med Žužemberkom in Braslovčami so dobili prvi z 2:0. Nato sta sledila tekma za prvo mesto na turnirju, ki je postregla z odlično odbojko. Omeniti velja, da se je v prvi tekmi poškodoval prvi organizator igre Žužemberka, zato so slednji imeli malo smole. Kljub temu so prikazali odlično igro, zato je o zmagovalcu vsakega niza odločala končnica. S 25:23 in 27:25 so bili boljši igralci Salonita, ki so v obeh nizih pripravili preobrata. V prvem so slavili po zaostanku z 20:14, v drugem pa je Žužemberk že vodil s 24:23 in imel tudi napad za zmago, a je najboljši igralec turnirja poskrbel za prave poteze v pravih trenutkih in Salonit se je veselil prvega mesta. V ekipi Salonita je bil Primož Jeklin najboljši igralec turnirja, Grega Okroglič pa najboljši libero. V tekmi poražencev sta se nato pomerili ekipi Braslovč in domači igralci Fužinarja. Tekma je bila izenačena od vsega začetka, nobena ekipa pa si ni uspela priigrati večje prednosti. A v sami končnici so bili bolj zbrani gostje in tudi z nekaj sreče v prvem nizu slavili s 25:23. Tudi drugi niz je potekal tako kot prvi, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, a domači so po izenačenju na 23. točki zgrešili servis, nato pa so gostje zaključili še prvi protinapad in dobili še drugi niz s 25:23. Domača ekipa je razočarana zapustila parket, a potrebno jim je čestitati za uspešno sezono. Ekipa bo nastopila čez 14 dni v malem finalu, kjer se bo potegovala za uvrstitve od 5. do 8. mesta. Ekipo Fužinarja so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkoviča zastopali: Ranc 15 točk, Vertačnik 13, Robnik 7, Navodnik 6, Mesner 2, Pakar, Dobrodel, Hribernik, Gabrovec, Drevenšek, Podojsteršek, Vidmar in Buhvald. V zadnji tekmi, v kateri si je zmagovalec priigral še zadnjo vstopnico za finale je Žužemberk z 2:0 (17,25) premagal Braslovče in v veliki finale sta zasluženo napredovali najboljši ekipi turnirja. Če smo nazadnje izrazili nezadovoljstvo nad sojenjem, je tokrat treba pohvaliti sodnika Valentarja in Kogelnikovo, ki sta svojo nalogo opravila z odliko. Ekipa Žužemberka je imela v svojih vrstah najboljšega blokerja turnirja Tomaža Novaka in najboljšega podajalca Niko Longarja, pri Braslovčah pa je bil Luka Marovt izbran za najboljšega napadalca turnirja.

Fotogalerija je dostopna na spletni strani: https://www.facebook.com/pg/okfuzinar/photos/?tab=album&album_id=680301955738576

OKF

 

Prebrano 711 krat Zadnje urejanje: nedelja, 12. maj 2019, 19.07