Tekmovanja

nedelja, 20. oktober 2019, 19.47

Vse ekipe Fužinarja do točk!

Odbojkarji Fužinarja so bili pretekli tekmovalni vikend zelo aktivni. Že v petek se je domačemu občinstvu predstavila druga ekipa, ki je izgubila s 3:2. V soboto dopoldan so v Kočevju do ene zmage prišli starejši dečki, člani pa so slavili v Braslovčah s 3:1. Uspešen vikend so zaokrožili kadeti, ki so v Novem mestu prišli do dveh zmag nad Mariborom in Krko.

Druga ekipa Fužinarja je v petek na domačem parketu odigrala tekmo proti Korvolleyu II. V uvodnem nizu sta bili ekipi zelo izenačeni, domači pa so šele v končnici prišli do prednosti in vodstva z 1:0 - 25:22. Drugi set so domači zmanjšali napake in suvereno dobili drugi set s 25:14. Po vodstvu so mladi igralci Fužinarja nekoliko padli v igri, gostje so odigrali bolje, zato so gledalci lahko ponovno spremljali izenačen obračun. V nadaljevanju so domači v zaključkih nizov bili premalo zbrani, saj so z lastnimi napakami pomagali gostom do popolnega preobrata. Nizi so se končali na 23., 22. in 10. točki. Za drugo ekipo so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Verdnik 16 točk, Vertačnik 12, Hovnik Rožen 11, Hribernik 10, Ranc 5, Beondič 3, Navodnik 1, Ramšak 1, Pakar, Merkač, Robnik, Felkner in Mesner. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo v Framu.

Sobotno dopoldne je minilo v znamenju starejših dečkov, ki so pričeli s kvalifikacijami za 1. ligo. V Kočevju so se pomerili proti Šempetru, ki je tekmo prepričljivo dobil z 2:0. V drugi tekmi pa so naši mladi fantje premagali Šoštanj in prišli do dveh pomembnih točk v boju za 1. ligo. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Buhvald 16 točk, Dobrodel 12, Čapelnik 9, Drevenšek 5, Gabrovec 4, Vučetić 3, Donik J., Donik L. in Hribernik. Naslednji turnir dečke čaka 23. novembra v domači dvorani na Javorniku.

Sobotni vrhunec je bila tekma v Braslovčah, kjer so nastopili naši člani. V uvodnem nizu nekoliko spremenjena začetna postava Fužinarja ni uspela premagati domačih, zato je trener Veličkovič ustrezno reagiral. V nadaljevanju tekme je Fužinar zaigral odločneje in ekspresno izenačil na 1:1. Tudi tretji niz je Fužinar kontroliral potek srečanja in vodil tudi 22:18. Nato pa po nekaj lastnih napakah dovolil domačim, da so lahko začeli upati na presenečenje. V sami končnici so se igralci Fužinarja morali za zmago zelo potruditi, na roko jim niso šle niti sodniške odločitve, a ekipa je pritisk izdržala in dobila tretji niz s 30:28. Po dobljeni tesni končnici je za odbojkarje Fužinarja bil to dovolj velik alarm, da so zadnji niz vzeli resno in tekmo s 25:14 zanesljivo pripeljalo pod streho. Kljub ne blesteči predstavi so pomembne tri točke, zato moramo ekipi čestitati za zmago. Naslednja tekma ekipo čaka v sredo, ko bo odigrana pokalna tekma proti Hočam II. Pričela se bo ob 20. uri v domači dvorani.

V nedeljo pa so tekmovalni vikend zaključili kadeti. V Novem mestu so v prvi tekmi nastopili proti Mariboru. Uvodni niz je potekal po notah Fužinarja, ki je narekoval visok ritem igre in s 25:14 povedel z 1:0. V drugem nizu so odbojkarji Maribora zaigrali bolje in ekipi sta bili skozi celoten niz izenačeni. V sami končnici so naši fantje že uspeli priti do prednosti, a so nasprotniki vršili pritisk s servisi, ki se jim je obrestoval. S 25:22 je Maribor izenačil na 1:1. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki so ga bolje začeli odbojkarji Fužinarja. A po sodniški zmedi, slednjo je izkoristil Maribor, so naši fantje prednost zapravili. Izenačeno je bilo vse do 10 točke, nato pa je Fužinar zaigral bolje. Prav vsi igralci so pustili srce na igrišču in zasluženo slavili s 15:11. Po uvodni tekmi je igralce čakala še tekma proti domači Krki. V uvodnem nizu so igralci Fužinarja igrali nekoliko rezervirano, a še vedno dovolj dobro, da so s 25:20 strli domače. A v drugem nizu so povsem popustili, naredili kar 8 napak na servisu, zato so morali skozi celoten niz loviti nasprotnika, ki je celo povedel s 24:21. A nato so Fužinarjevi fantje pokazali vso svoje znanje. Z odličnim servisom, blokom in obrambo so niz obrnili v svojo korist in tekmo dobili z 2:0, kar je za nadaljevanje kvalifikacij zelo pomembno. Za kadete so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Hovnik Rožen 20 točk, Fink 19, Hribernik 10, Ranc 8, Beondič 7, Verdnik 7, Vertačnik 3, Navodnik, Robnik, Pakar, Mesner in Kokol. Naslednji turnir ekipo čaka 17. novembra na Ravnah.

Čestitke ekipam za zmage in gremo Fužinar!

OKF

Read 1666 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si