nedelja, 13. oktober 2019, 19.35

Fužinar pred domačimi gledalci do zmage!

Po odličnem začetku prvenstva in zmagi brez izgubljenega niza v Mislinji je odbojkarje Fužinarja tokrat čakal pravi preizkus. Na Ravne je sicer prišel novinec v drugoligaški konkurenci ekipa Radencev, a slednji imajo v svojih vrstah nekdanje prvoligaške igralce, zato so se domači fantje morali zelo potruditi za zmago s 3:2.

Tekmovalni teden so odprli igralci druge ekipe, ki so že v četrtek gostovali v Slovenski Bistrici, kjer so odigrali srečanje proti lanskemu drugoligašu. Tekmo so domačini odlično začeli, naši mladi fantje pa so začeli neodločno. A proti koncu niza so sicer popravili svojo igro, a to ni bilo dovolj za osvojitev uvodnega niza. V drugem setu so igralci Fužinarja zaigrali bolje in do sredine niza tudi vodili. Nato pa so po nekaj točkah domačih vodstvo prepustili, do konca niza pa preobrata niso uspeli zrežirati. V tretjem nizu pa je ekipa Bistrici v napadu odigrala odlično, mladi igralci naše druge ekipe pa na to niso imeli odgovora, zato so uvodno tekmo sezone izgubili s 3:0 (20,20,15). Za Fužinar II so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hribernik 16 točk, Hovnik Rožen 6, Navodnik 3, Verdnik 3, Beondič 2, Ranc 1, Vertačnik, Mesner, Pakar, Krajnc in Merkač. Naslednja tekma ekipo čaka v petek, ko na Ravnah ob 18. uri gostijo ekipo Korvolleya II.

Soboto dopoldan je nastopila tudi ekipa male odbojke, ki je odigrala 1. krog kvalifikacij za A ligo v Šempetru. V prvi tekmi so se pomerili proti domačinom in izgubili z 2:0, v drugi tekmi pa so premagali ekipo Šoštanja, z zmago pa so si priigrali 2 točki. Od omenjenih treh ekip se najboljši dve uvrstita v A ligo. Ekipo Fužinarja je vodil trener Ožbalt Zmagaj, igrali pa so naslednji igralci: Aljaž Abraham, Tevž Slatinšek, Lenart Skudnik, Klemen Večko, Nejc Hribernik, Anej Adam, Benjamin Jošt, Ožbi Slatinšek, Maj Luka Brunec, Klemen Maček, Nejc Pavlović, Jaka Zmagaj in Marko Matjašec.

Vrhunec tekmovalnega vikenda je bila domača tekma članske ekipe Fužinarja, ki je gostila odlično ekipo Radencev. Tekma se sicer ni začela po željah domačih, saj so gostje hitro prišli do visokega vodstva. A v nadaljevanju so se igralci Fužinarja približali na vsega 2 točki zaostanka, a preobrata niso zmogli. Prvi niz se je končal s 25:20 za Radence. Po vodstvu gostov z 1:0 so domači zaigrali odlično in ekspresno izenačili na 1:1 - 25:15 za Fužinar. Po izenačenju pa se je v Fužinarjevi domači dvorani pričel pravi spekatel s kakovostno odbojko. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, nobena pa se do končnice ni uspela odlepiti in si zagotoviti mirnejše končnice. A v samih zaključkih akcij so bili domači odbojkarji nekoliko premalo zbrani, z napako v napadu so gostje osvojili tretji niz z rezultatom 27:25. A to domačim ni vzelo zaleta, še naprej so verjeli v zmago, kar se jim je obrestovalo. Skozi celoten niz so vodili za točko ali dve, zato so tudi tokrat v sami končnici odločale malenkosti. Tokrat so domači z atraktivnim blokom in gostje z napako v napadu poskrbeli za ponovno izenačenje v nizuh, tokrat na 2:2. A po tem rezultatu se je pričel šov Fužinarja, ki je v odločilnem nizu prikazoval borbene in atraktivne točke in zato zasluženo, s 15:7 odločil zmagovalca zelo izenačenega srečanja. Pohvaliti moramo številne gledalce, ki so lepo napolnili dvorano in glasno spodbujali našo ekipo, zato gre sobotna zmaga našim navijačem! Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Jež, Lednik, Ramšak, Križman, Golob, Mori, Tominc, Šavc, Ranc, Podričnik, Fink, Mandl, Vučetić, in Levar. Naslednjo tekmo bodo člani odigrali v soboto v Braslovčah.

Čestitke ekipam za predstave in gremo Fužinar!

OKF

Prebrano 602 krat Zadnje urejanje: nedelja, 13. oktober 2019, 20.14