nedelja, 01. december 2019, 14.11

Kadeti znova odlični!

Odbojkarji Fužinarja so v tem vikednu odigrali dve ligaški tekmi, kjer so zabeležili zmago in poraz. Znova pa so navdušili kadeti, ki so tudi na zadnjem turnirju kvalifikacij dvakrat zmagali in se brez poraza uvrstili v 1. kadetsko ligo.

Že v petek sta svoje dvoboje odigrali obe naši članski ekipi. Druga ekipa je tokrat pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopila v Mislinji, kjer so fantje odigrali odlično in prepričljivo s 3:0 ugnali Korvolley II. Za našo drugo ekipo so nastopili: Beondič, Hribernik, Hovnik Rožen, Ranc, Vertačnik, Ramšak, Verdnik, Navodnik, Merkač in Krajnc. S tretjo zaporedno zmago so se zavihteli pod sam vrh lestvice 3. DOL vzhod, fantje trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 16. uri, ko bodo v domači dvorani nastopili proti SiPlayer Framu. 

V istem terminu je nastopila tudi prva ekipa. Gostovala je pri neporaženemu PRO Volleyu v Mariboru. V prvem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a po nekaj zapravljenih priložnostih so domači prišli do set žoge. A Fužinar se ni predajal in na servis Morija zmanjševal zaostanek. A po asu, ki bi moral prinesti izenačenje na 24. točki se je glavni sodnik Gujtman pač odločil zaključiti niz. Žal se fantje po ukradeni točki niso znali postaviti na noge in zaigrati kot znajo, zato so v naslednjih nizih odigrali slabše in zato so morali nasprotniku čestitati za zmago. A liga gre naprej, potrebno se bo spet vniti v zmagovalne tirnice, rpiložnoati za to bo še veliko. Pod vodstvom trenerja Veličkoviča so za Fužinar Sij Metal Ravne nastopili: Jež 1 točka, Lednik, Ramšak 1, Golob, Križman, Mori 12, Tominc 2, Šavc 1, Ranc 7, Podričnik 4, Mandl 3, Levar 2, Fink 2 in Vučetić. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko bodo doma nastopili proti Calcit Volleyu II. Tekma bo ob 19. uri.

V nedeljo je bil odigran še zadnji krog kvalifikacij za 1. ligo kadetov, kjer bo nastopalo deset najboljših slovenskih ekip. Naši fantje so si že krog pred koncem zagotovili napredovanje, zato so na zadnjem turnirju priložnost za igro dobili prav vsi igralci. V prvi tekmi so naši fantje proti Mariboru začeli odlično, hitro povedli, a nato po nekaj nezbranih akcijah dopustili domačinom, da so se približali na par točk zaostanka. A v sami končnici znova zaigrali odlično in dobili uvodni niz. V začetku drugega so se naši fantje razigrali in povedli celo z 19:9. A po tem je sledil padec v igri, kar smo domači izkoristili in se povsem približali. Igralci Fužinarja pa so po drugem "time outu" stopili skupaj in tekmo mirno pripeljali do konca, kar je pomenilo zmago 2:0 in potrditev prvega mesta v kvalifikacijski skupini A. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Ranc 17 točk. Fink 16, Verdnik 11, Hribernik 9, Hovnik Rožen 8, Beondič 7, Navodnik 5, Robnik 2, Kokol, Mesner, Pakar in Krajnc.

Čestitke vsem ekipam za uspešne nastope.

OKF

 

Prebrano 538 krat