nedelja, 08. december 2019, 19.57

Mladinci do uvrstitve na zaključni turnir!

Ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne so tudi tokrat imele pester vikend. Pričeli so ga starejši dečki, ki so v Šempetru prišli do zmage in poraza v boju za 1. ligo. Obe članski ekipi sta nastopili na domačem parketu. Druga ekipa je izgubila proti Framu, člani pa so v izjemno izenačeni tekmi slavili s 3:2 proti Calcit Volleyu. V nedeljo so vikend z odliko zaključili še mladinci, ki so se uvrstili v veliki finale!

Ekipa starejših dečkov je nastopila na turnirju 3. kroga kvalifikacij za 1. ligo, nastopili so v Šempetru. V prvi tekmi so odigrali odlično in prepričljivo slavili proti Kočevju z 2:0. V drugi tekmi so se pomerili še proti domačinom, ki so v prvem nizu šele v končnici prišli do zmage v uvodnem nizu. V drugem pa igra našim fantom ni stekla, zato so za zmago morali čestitati Šempetranom. Ekipo zadnji turnir čaka 21. decembra v Šoštanju. Za starejše dečke Fužinarja so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Čapelnik 11 točk, Vučetić 10, Drevenšek 9, Haber 5, Gabrovec 5, Dobrodel 4, Donik J., Donik L. in Hribernik. 

Druga ekipa je po nizu treh zmag tokrat odigrala slabšo tekmo, gostje iz Frama so bili boljši s 3:0. Naši fantje so sicer imeli priložnosti, a jih niso izkoristili zato se je tekma končala s 3:0 za Fram. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 11 točk, Hribernik 7, Ranc 7, Beondič 3, Vertačnik 3, Navodnik 2, Pakar 2, Ramšak 2, Robnik 1, Krajnc, Mesner in Felkner. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo pri prvouvrščeni ekipi Panvite Pomgrad II.

Člane je čakala druge tekma dneva, gostili so Calcit Volley II. V uvodnem nizu so igralci Fužinarja odigrali odlično in zanesljivo dobili prvi niz. A nato se je igra ustavila, saj so se gostje razigrali in celo povedli z 2:1 v nizih. A Fužinarjevi fantje se niso dali, spreobrnili so potek tekme in uspeli zmagati s 3:2. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Mori 29 točk, Šavc 14, Levar 8, Fink 8, Ranc 7, Podričnik 5, Jež 3, Ramšak 3, Lednik, Vučetić, Križman, Golob in Tominc. Naslednjo soboto ekipo čaka težko gostovanje v Šempetru.

Nedeljo je na Ravnah potekal še polfinalni turnir mladincev. Nastopile so ekipe Panvita Pomgrad, Kostanjevica na Krki, Triglav Kranj in domača ekipa Fužinar Sij Metala Ravne. V prvi tekmi dneva sta se pomerili ekipi Pomgrad in domačega Fužinarja. Gostje so bolje začeli in dobili uvodni niz. A v drugem nizu so igralci Fužinarja zaigrali bolje, ekipi pa sta se izmenjevali v vodstvu do končnice, kjer so odlično odigrali naši fantje in izenačili na 1:1. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ekipi sta prikazali zelo izenačeno igro, tudi tokrat so končnico mojstrsko odigrali igralci Fužinarja in tekmo dobili z 2:1. V drugi tekmi dneva sta se pomerili ekipi Kostanjevice in Triglava, spet pa smo spremljali izenačeno igro, zato je o zmagovalcu tudi tokrat odločal tretji niz, ki so ga dobili igralci Triglava. Sledila je tekma zmagovalcev med Fužinarjem in Triglavom. Odlično so jo odprli domači, ki so ponovno dobro odigrali v kočnici in povedli z 1:0. Drugi niz so zelo dobro odigrali gostje in izenačili na 1:1, zato je o prvem potniku v finale odločal skrajšani niz. Obe ekipi sta se borili za vsako točko, a tokrat je končnica pripadla igralcem Triglava, ki so se kot 1. uvrstili v veliki finale. Sledila je tekma poražencev uvodnih tekem med Kostanjevico in Pomgradom, z 2:0 pa so jo dobili slednji. Zato smo v odločilni tekmi spremljali iste nasprotnike kot v prvi tekmi. Igralci Fužinarja so tekmo odprli odlično in nakazali, da si želijo finala. Skozi celoten prvi niz so kontrolirali potek srečanja in po zaslugi odlične igre povedli z 1:0. Začetek drugega niza ni bil po notah Fužinarja, saj so igralci Pomgrada zaigrali bolje in do 16. točke so vseskozi vodili za 2 ali 3 točke. A igralci Fužinarja so v drugem delu niza dvignili ritem igre in hitro izenačili, v sami končnici pa so spet bili najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno in tekmo dobili z 2:0. Sledilo je veliko veselje naših fantov, ki so se zasluženo uvrstili med najboljše 4 ekipe v Sloveniji! Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Podričnik 35 točk, Tominc 28, Fink 20, Vučetić 15, Hovnik Rožen 10, Ramšak 8, Hribernik 1, Ranc, Krajnc, Ramšak, Beondič in Primik, ki je odlično odigral na poziciji libera. Finalni turnir je na sporedu v nedeljo 22. decembra.

Čestitke fantom in trenerjem za uspešne nastope v preteklem tednu.

OKF

Prebrano 374 krat