sreda, 16. december 2020, 22.48

Fužinar vodil z 2:0, a na koncu Šoštanj do preobrata in zmage

Ekipi Fužinar Sij Metala Ravne in Šoštanj Topolšice sta na Ravnah na Koroškem odigrali zaostalo tekmo 2. kroga 1B lige. Po vodstvu Fužinarja z 2:0 so na koncu po preobratu slavili odbojkarji Šoštanja in tako ostajajo neporaženi.

Domača ekipa Fužinarja je tekmo odprla odlično, z enako mero pa so vračali tudi samozavestni gostje. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu do končnice, ki pa so jo domači obrnili v svojo korist z rezultatom 26:24. Po dobljeni končnici so domači igro še popravili in nadzorovali potek niza in ga zaključili s 25:18. V nadaljevanju sta se obe ekipi odlično borili in na parketu si nobena ekipa ni priigrala odločilne prednosti, a vseeno je v končnico z vodstvom 21:18 vstopila domača vrsta. A po slabo odigranem zaključku so gostje izkoristili priložnost in dobili tretji niz. V četrtem so po nekaj začetnih napakah Fužinarja povedli Šoštanjčani, domači pa so z dobro igro prišli do na videz zadovoljive prednosti s 16:12. Po tem rezultatu pa so domači odigrali preveč ležerno, kar so gostje spet izkoristili in v nadaljevanju dobili končnico s 26:24. Kot se za derbi spodobi, se je le ta odločal v petem nizu. Po vrnitvi v tekmo so gostje odigrali najboljši niz na tekmi, ekipa Fužinarja se je sicer borila do konca, a poraza niso več mogli preprečiti. Za Fužinar je 28 točk dosegel Plesec, 18 Mori in 10 Fink, pri Šoštanju pa so se točkovno najbolje odrezali Djordjevič Kamenik s 27, Rotar s 17 in Lazar z 12 točkami.

Že naslednjo tekmo se nasprotnika zopet srečata v soboto, ko bosta odigrala tekmo po koledarju. Odigrana bo v Šoštanju ob 18. uri.

OKF

Prebrano 223 krat