Tekmovanja

nedelja, 14. november 2021, 15.39

Fužinar v derbiju do zmage nad Šoštanjem!

Tudi tokrat so naše ekipe imele naporen vikend. Ekipa male odbojke je v soboto dvakrat zmagala na domačem parketu, za slavje so poskrbeli tudi člani z zmago nad Šoštanjem. V nedeljo so brez uspeha bili kadeti, ki so dvakrat izgubili.

Ekipa male odbojke je v soboto dopoldan v domači dvorani pričela tekmovanje v kvalifikacijah za A ligo. Aktualni državni prvaki so v prvi tekmi premagali Korvolley Mislinjo z 2:1, v drugi tekmi pa še SIP Šempeter z 2:0. Z dvema zmagama so dobro začeli kvalifikacije in so na dobri poti do uvrstitve v A ligo. Čestitke igralcem in trenerju Zmagaju.

V zadnjem krogu prvega dela 1.B lige sta se na Ravnah pomerili ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in Šoštanj Topolšica. Derbi vrha lestvice je postregel s kvalitetno predstavo na obeh straneh, na koncu pa so se zmage veselili domači odbojkarji Fužinar Sij Metala Ravne. V prvem nizu so gostje iz Šoštanja hitro prevzeli pobudo, prednost dveh točk so ohranjali vse do končnice, kjer so z 28:26 na koncu tudi dobili prvi niz. Kljub tesno izgubljenem nizu z nekaj drame ob koncu so se Fužinarjevi odbojkarji zbrali in v drugem nizu popravili učinkovitost v napadu in ekspresno izenačili na 1:1, saj so drugi niz dobili s 25:14. Igra preobratov se je nadaljevala, saj je tokrat Šoštanju uspel odličen uvod v tretji niz, kjer so prišli celo do prednosti 16:10. Odbojkarji Fužinarja se niso predajali, saj so znižali zaostanek, a do popolnega preobrata niso uspeli priti, saj je Šoštanj s 25:22 dobil tretji niz in spet povedel, tokrat z 2:1. Ponovno je Fužinar imel odgovore, po dobrem uvodu v niz je vseskozi ohranjal nekaj točk prednosti. Slednje niso izpustili iz rok in s 26:24 dobili končnico in še drugič na tekmi izenačili rezultat v nizih. O zmagovalcu dvoboja je, kot se za derbi spodobi, odločal skrajšani niz. Slednjega so sicer bolje začeli gostje z vodstvom 5:4, a domači so hitro izenačili in in v nadaljevanju prikazali odlično igro, ki se je odrazila v dobljenem nizu s 15:8. 

Za Šoštanj so bili najučinkovitejši Podobnik s 17. točkami, Robida jih je prispeval 16, 14 pa Rotar. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nstopili: libera Golob in Knuplež (57% sprejem), Lednik, Fink 16 točk, Ranc D. 3, Pušnik 6, Mori 5, Ranc V. 12, Makaš 19, Levar, Hribernik, Vučetić 3, Plesec 12 in Kasnik 4. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko na Ravnah ob 19. uri gostujejo Hoče.

Tekmovalni vikend so danes v Radencih zaključili kadeti, ki so odigrali zadnji krog kvalifikacij za 1. ligo. Po izgubljeni tekmi z Mariborom z 2:0 in Radenci z 2:1 se niso uspeli uvrstiti v 1. ligo. Ekipa je imela tudi malo smole, saj zaradi karanten in poškodb na dveh turnirjih ni nastopila v popolni postavi. Kljub temi so varovanci trenerja Ježa na trenutke zaigrali zelo dobro, a ne dovolj dobro za napredovanje v 1. ligo. Kljub temu bo mlada ekipa imela priložnost, da se skozi 2. ligo prebije na zaključni turnir. Za kadete Fužinarja so nastopili: libera Donik J. in Kolenc Fajt, Donik L. 11 točk, Hribernik 11, Slatinšek 10, Križanič 7, Drevenšek 6, Vučetić 5, Skudnik 1, Dobrodel in Zmagaj.

OKF

Read 198 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si