Tekmovanja

ponedeljek, 21. marec 2022, 22.34

Fužinar znova prvoligaš!

Odbojkarji Fužinarja so dobili odločilno tretjo tekmo proti novomeški Krki in bodo v prihodnji sezoni igrali v 1.A slovenski odbojkarski ligi. O zmagovalcu je odločil peti niz, ekipi pa sta pripravili izjemno predstavo in servirali odbojko za sladokusce.

Na Ravnah so, ko so napovedovali, da bo dvorana pokala po šivih, mislili povsem resno. Sedišča v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca so bila že 15 minut pred začetkom odločilnega obračuna proti Krki dodobra napolnjena, navijači pa prepričani, da bo zmagala ostala na Ravnah. V tekmo je bolje krenili odbojkarji Fužinarja, ki so si z natančnimi in močnimi začetnimi udarci ter zbranostjo v obrambi hitro priigrali prednost. Ta je sredi prvega niza narasla že na pet točk, gostujočemu trenerju pa ni preostalo drugega kot da vzame minuto odmora. Sredi prvega niza so se Novomeščani nekoliko približali, a Ravenčani so prednost, tudi po zaslugi močnih udarcev Vida Ranca in Emirja Makaša hitro spet povišali na plus pet ter prvo dejanje mirno pripeljali do konca. Semafor je na koncu kazal visokih 25:18, kar je dodatnih moči dalo tudi navijačem, ki, tako kot fantje na igrišču, niso popuščali.

Podobno kot na prvi tekmi proti Krki, je igra Fužinarja tudi tokrat v drugem nizu nekoliko padla, a z gosti iz Dolenjske so vseskozi držali priključek, se borili za vsako žogo in lovili tako želeno izenačenje. Sredi prvega dela v drugem nizu je svojo prvo minuto odmora vzel domači trener Bogdan Veličković, ki je tudi ob napakah bodril svoje igralce ter jim s tem vplival samozavest. Kljub vsemu pa Ravenčanom preobrat ni uspel, drugi niz se je tako končal z rezultatom 22:25, igra obeh ekip pa je bila še vedno na visoki ravni in izjemno privlačna za oko.

Idej jim kar ni zmanjkalo
Tretji niz so Ravenčani začeli s podobno vnemo kot prvega, bili so brezkompromisni in se borili tudi za žoge, ki so bile na videz izgubljene. Prednost je sredi tretjega niza narasla na varnih plus pet, klop Krke in nekateri igralci pa so vmes neuspešno protestirali tudi pri sodniški trojki. A ni pomagalo, zaloga domačih je še kar naraščala, ravenski blok je bil neprebojen, Dolenjci pa so bili na trenutke povsem nebogljeni. V tistih trenutkih so bili razpoloženi prav vsi igralci Fužinarja, ki jim kar ni in ni zmanjkalo idej. Tretji niz je bil odločen še preden se je končal, Fužinar pa je Krki v njem dovolil le 16 točk. Zadnjo je dosegel razpoloženi Miha Fink, za katerega se zdelo da kar leti po igrišču.

Po tako odličnem tretjem nizu je bilo težko pričakovati, da bi bili Ravenčani tudi v četrtem tako superiorni. Podobno kot v drugem so Novomeščani tudi tokrat vzdrževali nekaj točk prednosti in uspešno odbijali vse koroške napade, ki so dišali po približevanju. Tudi z nekaj nesreče so zapravili kar pet priložnosti za izenačenje. Gostje jim šeste priložnosti niso dali in četrti niz dobili z 21:25 ter si priigrali odločilnega petega. Podoben razplet, in sicer, da bo o zmagovalcu odločal peti niz, so mnogi navijači sicer napovedovali že pred tekmo.   
Brez navijačev ne bi šlo
Niz, za katerega so garali vso sezono, so odprli z odliko. Po asu Matevža Pušnika za 3:1 je z minuto odmora reagiral trener Krke. Ta je očitno pomagala, saj so Dolenjci naredili preobrat in povedli s 6:8. V tistih trenutkih se je tekma lomila, nekaj dela s pojasnjevanjem svojih odločitev je imel tudi sodnik, kar je, glede na vložek, povsem razumljivo. Igralci – eni in drugi – so se borili za vsako točko, vzdušje v dvorani pa se je približevalo vrelišču. Navijači so zadnje minute tekme preživeli na nogah in ko je Fužinar ob napadu Vasje Plesca izenačil, so popolnoma ponoreli. V zadnjih nekaj točkah so bili domačini boljši in na koncu peti niz dobili s 15:13. Rajanje in odpiranje penin se je lahko začelo, odbojkarji Fužinarja bodo v prihodnji sezoni igrali v 1.A ligi. Med najboljšimi osmimi ekipami v državi. 

Zadnja točka na tekmi: 

https://www.youtube.com/watch?v=4tBJucs4K3g

Fužinar Sij Metal Ravne - Krka 3:2 (18, -22, 16, -21, 13).
* Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 500, sodnika: Pevc, Adrovič.
* Fužinar Sij Metal Ravne: Golob, Knuplež, Lednik, Fink 12, D. Ranc, Pušnik 9, Mori, V. Ranc 21, Makaš 20, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 17, Kasnik 2.
* Krka: Hafner, Ožbalt, Erpič 7, Čopi 3, Borin, Travnik 5, Kožar, Pulko 25, Lavrič 1, Peterlin 21, Lindič, Jaklič, Renko 2, Koncilja 7.

Že jutri pa ekipo čaka prva tekma 1/4 finala DP, gostovali bodo v Tivoliju pri ACH Volleyu. Povratna tekma bo v soboto ob 19. uri na Ravnah.

Avtor članka: Nejc Strojnik, Večer Koroška

Read 753 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si