Tekmovanja

nedelja, 27. marec 2022, 17.00

Člani zaključili zelo uspešno sezono

Odbojkarji Fužinarja so po izjemnem uspehu in priboritvi statusa 1.A ligaša odigrali še drugo tekmo 1/4 finala proti ACH Volleyu, tokrat na domačem parketu.

Tekma na Ravnah se je pričela po notah gostov, ki povedli v začetku niza s 3:8, prednost povišali na 8:16 in jo ohranili do konca niza, ki so ga osvojili s 15:25. Tudi v drugem nizu so vajeti igre držali gostje, ki so vodili skozi celoten niz, končali pa so ga s 16:25. Po vodstvu z 0:2 se domači odbojkarji niso predajali, kljub začetnemu vodstvu ACH-ja so se borili za vsako točko. Po vodstvu gostov z 12:16 pa so sledile minute domačih odbojkarjev. Na krilih polne dvorane glasnih navijačev so dvignili raven igre in odlično zaključevali napade, z delnim izidom 9:3 so v končnico vstopili z minimalno prednostjo, slednjo pa so do konca še povečali in zasluženo osvojili niz z 25:21. Po dobljenem nizu so gostje spet odigrali na visokem nivoju, domači pa niso uspeli držati koraka z ekipo ACH Volleyja, zato je zadnji niz s 16:25 zasluženo šel v roke gostom, ki so tako dobili tekmo z 1:3 in se uvrstili v polfinale državnega prvenstva.

ACH Volley: Pernuš 1, Šket 17, Rutar 1, Mašulović 11, Todorović 1, Peruničić, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Pokeršnik (L), Videčnik 7, Kök 19, trener: Mladen Kašić, pomočnik Rok Satler
Fužinar Sij Metal Ravne: Golob (L), Knuplež (L), Lednik, Fink 7, Ranc D. 8, Pušnik 3, Mori 16, Ranc V. 3, Makaš 11, Levar, Hribernik, Vučetić 1, Kasnik 1, trener: Bogdan Veličković, pomočnik Mitja Jež

Ker je bilo zadnjih 14 dni vse usmerjeno v člansko ekipo, moramo omeniti še odličen uspeh mladinske ekipe, ki se je še tretjič zapored uvrstila na finalni turnir, kjer bo nastopilo najboljših 8 ekip v Sloveniji. Finalni turnir bo na sporedu 7. in 8. maja. Čestitke ekipi in srečno v borbi za medalje!

V pravkar končanem vikendu so nastopili tudi igralci male odbojke, ki odlično nastopajo v A ligi vzhod, kjer zasedajo 2. mesto. Na turnirju v Braslovčah so premagali domačo ekipo in Šempeter, obe tekmi so dobili z 2:1. Danes so nastopili še kadeti, ki so v Šempetru najprej premagali Korvolley Mislinjo z 2:0, nato pa klonili v tekmi za 1. mesto v 2. ligi proti domačim odbojkarjem. Kljub končani sezoni so bile to dragocene izkušnje za našo ekipo, saj večina članov igra tudi v ekipi starejših dečkov, ki trenutno vodi v 1. ligi za dečke. Čestitke tudi mladim odbojkarjem, ki uspešno branijo barve našega kluba.

OKF

Read 632 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si