Tekmovanja

ponedeljek, 06. marec 2023, 07.59

Zmagovit zaključek ligaških tekmovanj

Ekipe Odbojkarskega kluba Fužinar so tudi tokrat imele naporen ritem tekem, na parketu so bili starejši dečki, člani, nedeljo pa tudi mladinci. Prav vse ekipe so se veselile izjemno pomembnih zmag!

Tekmovalen spored so v izjemno lepo prenovljeni dvorani Tabor v Mariboru pričeli starejši dečki. Nastopili so v 5. krogu 1. lige, kjer so dvakrat zmagali in tako ostajajo neporaženi že 35 tekem zapored. Izjemen niz so nadaljevali ob zmagah nad Žužemberkom z 2:0 (10,6), v drugi tekmi turnirja so se pomerili še z domačo ekipo Merkur Maribora. V prvem nizu so naši mladi igralci zanesljivo slavili, izjemno izenačen pa je bil drugi niz, kjer sta bili razigrani obe ekipi. A tudi tokrat so v končnici za odtenek bolje odigrali igralci Fužinarja, ki so tekmo dobili z 2:0 (16,28). Ekipa Fužinar Sij Metala Ravne zanesljivo vodi v 1. ligi starejših dečkov, do konca prvenstva ekipo čakata še dva kroga. V Mariboru so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Ručigaj 23 točk, Slatinšek T. 20, Skudnik 12, Maček 10, Jošt 4, Slatinšek O. 3, Zmagaj 2, Svenšek 1, Janko, Juh, Abraham (L) in Merkač.

 

Sobotno popoldne je bilo za člansko ekipo dan D, saj je bil odigran zadnji 21. krog 1A Sportklub lige za moške, na sporedu pa so bile zelo razburljiva srečanja. Eno od teh tudi v dvorani Prežihovega Voranca na Ravnah. Pomerili sta se ekipe Fužinar Sij Metala Ravne in Merkur Maribora. Tekmo sta sodila Bernard Valentar in Sanja Miklošič, tekmo je spremljalo okoli 300 gledalcev.

Fužinar Sij Metal Ravne : Merkur Maribor 3 : 2 (23, -26 , -17, 21, 9)

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta, Lednik, Knuplež (L), Ranc D., Bregar 21, Erpič 11, Levar, Vučetić 4, Libnik (L), Plesec 12, Kasnik (C) 3, Jelić 13, Ranc V. 3. Trener: Bogdan Veličković.

Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 2, Adžović 9, McConnell 11, Bračko 24, Kumer (L), Kržič Janž 10, Donik, Leva, Fink 14, Najdič 2, Iršič 1, Peruničić 9. Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alen Kranjc.

Tekmo, ki je z domače odbojkarje bila zelo pomembna v luči izognitve zadnjega mesta na lestvici, so odlično začeli domači Fužinarja, ki so z borbeno igro hitro prišli do vodstva s 6 : 2. Mariborski odbojkarji so kaj hitro pokazali svojo kvaliteto in se domačinom približali pri rezultatu 9 : 8. Ekipi sta v nadaljevanju niza pokazali zelo všečno in borbeno igro in nobeni se ni uspelo rezultatsko odlepiti od druge. Prvi so dve točki prednosti imeli domači odbojkarji pri rezultatu 20 : 18, a so odbojkarji iz Maribora hitro rezultat spet izenačili na dvajseti točki. Napeta končnica je prinesla izmenično osvajanje točk obeh ekip. Niz je z asom Plesca dobil Fužinar, ki se je zasluženo veselil zmage v nizu z rezultatom 25 : 23.

Začetek drugega niza je spet prinesel borbeno igro obeh ekip, ki sta izmenično osvajali točke na nasprotnikov servis. Prvi so do dveh točk prednosti prišli gostje iz Maribora pri rezultatu 10 : 8. Prednost so Štajerci uspešno nadgrajevali in pri rezultatu 17 : 13 povedli za štiri točke. Domačini se kljub borbeni in motivirani igri gostom niso uspeli približati več kot na dve točki pri rezultatu 21 : 19. Nekaj upanja je odbojkarjem Fužinarja prinesel blok Vučetića, ko so domačini gostom pri rezultatu 23 : 22 prišli samo na točko zaostanka. Sledil je as servis Jeliča in rezultat je bil izenačena na 23 točki. Po napaki gostov v napadu so domačini prišli do prve žoge za osvojitev niza, ki pa je ob bučni spodbudi številnih navijačev žal niso izkoristili. Več zbranosti so v napeti končnici niza pokazali odbojkarji OK Merkur Maribor in niz osvojili z rezultatom 28 : 26.

Tretji niz so bolje začeli gostje iz Maribora in povedli z rezultatom 4 : 1 in v nadaljevanju niza z 9 : 4. Igra domačih je v sredini tretjega niza padla in gostje so z lahkoto osvajali točke in prednost je narasla na 13 : 8. Dobljene prednosti mariborski odbojkarji niso izpustili iz rok in tretji, najmanj zanimivi niz tekme so mirno pripeljali do konca in ga zasluženo zlahka osvojili z rezultatom 25 : 17.

Začetek četrtega niza je trener gostov Sebastijan Škorc začel s spremenjeno, pomlajeno prvo postavo, kar so domači odbojkarji izkoristili in povedli s 7 : 4. A gostje so pokazali, da imajo odlične mlade igralce tudi na klopi in se Fužinarjem približali samo na točko zaostanka pri rezultatu 13 : 12. To je spodbudilo domačine, ki so spet začeli igrati bolj zavzeto in prednost je narasla na štiri točke, 18 : 14. Priigrana prednost je zadoščala, da so tokrat domači odbojkarji mirno pripeljali niz do konca in ga osvojili z rezultatom 25 : 21.

Odločilni peti niz so spet bolje začeli odbojkarji OK Fužinar in povedli z rezultatom 6 : 2. Z odlično igro v nadaljevanju niza so si domačini pri rezultatu 10 : 4 priigrali lepo zalogo točk za končnico odločilnega niza. Prednost je zadostovala in zelo pomembna zmaga v boju za obstanek v najmočnejši odbojkarski ligi je pred glasnimi navijači ostala doma (15 : 9).

Trener OK Fužinar Sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Čestitam svojim igralcem za veliko zmago na zelo težki tekmi. Odigrali smo zanesljivo, dobro tekmo, kljub dejstvu, da je v tekmi, ki je odločala veliko, bilo veliko nervoze. Z zmago smo dobili lažjega nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. a ligi. A treba jih bo premagati.«

 

V nedeljo je bil odigran še zadnji 7. krog 1. mladinske lige, kjer je naša ekipa gostovala v Šempetru. Odigrala je tekmi proti Brezovici in Salonitu Anhovo, ekipa Fužinarja pa se je veselila dveh pomembnih zmag, ki so ji prinesla uvrstitev na visoko 3. mesto na lestvici prve mladinske lige. V prvi tekmi so naši mladinci premagali ŠD Brezovico z 2:0 (23,22), v drugi tekmi so se pomerili še z mladinci Salonita Anhovo, ta tekma je z 2:1 (20,-23,12) pripadla Fužinarju. Pod vodstvom trenerja Ježa so za Fužinar nastopili: Ranc 42 točk, Drevenšek 19, Navodnik 11, Mesner 5, Križanič 4, Dobrodel 1, Hribernik (L) 1, Kokol, Jamnik in Zmagaj. Ekipo v nadaljevanju sezone čaka le še končnica, v 1/4 finalu se bodo pomerili z ekipo SIP Šempetra.

Čestitke vsem našim ekipam za pomembne zmage, veliko uspeha v tekmah končnice prvenstev!

OKF

Read 430 times Last modified on ponedeljek, 06. marec 2023, 08.28

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si