Tekmovanja

ponedeljek, 08. april 2024, 12.38

Tudi starejši dečki do uvrstitve v veliki finale

Po končani uspešni sezoni članske ekipe in naslovu državnega mladinskega prvaka se tekmovanja nadaljujejo v nižjih starostnih kategorijah. V pravkar končanem vikendu so za drugo letošnjo finale poskrbeli starejši dečki, na parketu pa so bili tudi igralci mini odbojke, ki so se udeležili Zmajčkovega turnirja v Ljubljani.

Obe skupini sta nastopili v soboto. Naši najmlajši člani so se udeležili Zmajčkovega turnirja v Ljubljani. V mednarodni konkurenci so v skupinskem delu zabeležili tri zmage, s čimer so se uvrstili v končnico. V končnici pa so morali priznati premoč nasprotnikom in nasprotnicam, po končanem turnirju so osvojili končno 8. mesto. Za varovace trenerja Blaža Libnika je bila to prva tekmovalna preizkušnja, na tekmah so fantje zelo uživali, slednje pa je pomembnejše od rezultata.

Varovanci trenerja Mitje Ježa in pomočnika Žige Hribernika so nastopili na polfinalnem turnirju starejših dečkov v Mislinji. Uvodno tekmo turnirja so domačini dobili z 2:0 proti ekipi Calcit Volleya. V drugi tekmi turnirja so naši odbojkarji morali za zmago čestitati Kekoopremi Žužemberk, slednji so tekmo dobili z 2:0 (22, 22). Tretja tekma turnirja je potekala med zmagovalci prvih dveh tekem. Igralci Korvolley Mislinje so tekmo za prvo mesto na turnirju dobili z 2:1 (-22, 18, 8) proti Žužemberku. V tekmi poražencev prvih tekem so naši fantje premagali Calcit Volley z 2:0 (20,15) in si s tem priigrali odločilno tekmo za vstop na finalni turnir. Odločilna tekma o drugem potniku na finale je tako prinesla isti par nasprotnikov, pomerili so se igralci Fužinarja in Žužemberka. V odločilni tekmi sta obe ekipi prikazali veliko borbenosti, a v samih končnicah so bili tokrat bolj učinkoviti naši fantje. Po zaslugi odličnega servisa in dobre napadalne igre so odločilno tekmo dobili z 2:0 (22, 20) in se s tem veselili uvrstitve na finalni turnir. Za naše ekipe starejših dečkov je to že 4. zaporedni finale, v zadnjih dveh sezonah pa so naslov osvojili Fužinarjevi igralci letnikov 2007 in 2008. 

Za starejše dečke Fužinarja so nastopili: Slatinšek 46 točk, Abraham 42, Merkač 9, Janko 6, Svenšek 3, Tešić 3, Grobelnik N., Grobelnik G., Saletinger, Čas in Ognjanović. Finalni turnir je na sporedu 18. maja, poleg naše ekipe bodo na finalu nastopile še ekipe Athos Kostanjevica, i-Vent Maribor in Korvolley Mislinja.

OKF

Read 297 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si