Tekmovanja

ponedeljek, 22. april 2024, 07.28

Še tretje letošnje finale pričakovani priigrali kadeti

Zadnje sezone nam prinašajo veliko mero zadovoljstva. V lanski sezoni so bile naše mlajše kategorije v štirih finalih in kar s tremi kategorijami smo postali državni prvaki. Tudi letošnja sezona bo zelo uspešna, saj sta se po naslovu mladinskih državnih prvakov na finalni turnir uvrstili že starejši dečki in po nedeljskem polfinalu še kadeti. V tem vikendu so bili aktivni tudi igralci male odbojke, ki so nastopili v Šempetru.

 V soboto je v Šempetru potekal Pokal Savinjske doline 2024, kjer se je v mali odbojki pomerilo kar 98 ekip! V konkurenci dečkov so pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopili tudi naši mladi upi, ki so v skupini zabeležili dva poraza, v razigravanju pa so prišli do zmage ob zaključku nastopov na turnirju. Čestitke vsem udeležencem in organizatorju za uspešno izveden turnir.

V nedeljo pa je bil na sporedu prvi pomembnejši turnir za naše kadete. V Kanalu ob Soči je bil na sporedu polfinalni turnir A skupine, kjer so po prvem mestu v 1. ligi končali pristali tudi naši fantje. Tokrat je zaradi bolezni trenerja Ježa ekipo vodil članski trener Jemec skupaj pomočnikom Hribernikom. Za Fužinar so nastopili Zmagaj, Jošt, Slatinšek T., Skudnik, Slatinšek O., Abraham, Ručigaj, Repnik, Maček, Jamnik, Hribernik in Juh. Naša ekipa je nastopila na drugi tekmi turnirja in se pomerila z MOK Kočevjem. Tekmo so zanesljivo dobili naši odbojkarji z 2:0 (9,21), priložnost za igro pa so dobili vsi fantje. V prvi tekmi so domačini premagali Calcit, zato sta se na tretji tekmi, ki je že odločala o prvem potniku na finalni turnir, pomerili domači Alpacem Kanal in Fužinar Sij Metal Ravne. Tekmo so naši fantje začeli silovito in odločno, po hitro dobljenem uvodnem nizu pa so v drugem domačini odigrali bolje, a v sami končnici so naši kadeti dokazali, da jim igra pod pritiskom ni tuja. Po osvojenem drugem nizu so dobili tekmo z 2:0 (11,21) in se tako veselili uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip sezone.

Na finalni turnir kadetskega prvenstva so se uvrstile ekipe i-Vent Maribor, Alpacem Kanal, Fužinar Sij Metal Ravne in SIP Šempeter. Slednji bodo tudi nasprotnik naših fantov v polfinalni tekmi. Čestitke vsem ekipam.

OKF

Read 235 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si