Tekmovanja

nedelja, 19. maj 2024, 18.26

Starejši dečki 4. v Sloveniji

S finalnim turnirjem starejših dečkov in deklic se je končala sezona 2023/2024, ki je bila za naše ekipe ponovno izjemna. Po naslovih mladincev in kadetov pa so se naši dečki morali zadovoljiti s 4. mestom v državnem prvenstvu.

Naša ekipa starejših dečkov je bila v letošnji sezoni najmlajša ekipa lige, saj bodo vsi fantje z izjemo kapetana za to kategorijo nastopali tudi v prihodnji sezoni. Zato so bili cilji pred sezono ustrezno postavljeni, na koncu pa so jih fantje z uvrstitvijo v finale celo presegli. Varovanci trenerja Ježa so skozi sezono zelo napredovali, se zasluženo uvrstili v polfinale, tam pa prav tako zasluženo posegli vse do finala. A konkurenca je bila v finalu fizično precej močnejša, kljub temu pa so odločale malenkosti. V polfinalni tekmi so se naši fantje pomerili z Athos Kostanjevico. Po odlično odigranem prvem nizu, ki so ga naši fantje dobili z 29:27 pa žal niso uspeli držati nivoja igre, kar je pomenilo zmago Kostanjevice z 2:1 (-27, 17,4). Kljub velikemu razočaranju naše mladine je bilo malo časa za dvig glav, saj je takoj sledila tekma za 3. mesto proti ekipi i-Vent Maribor. Izenačen prvi niz je prinesel odločitev v sami končnici, kjer so več odločnosti pokazali igralci Maribora, ki so potem uspeli dobiti še drugi niz in s tem tekmo z 2:0 (26,14). Kljub velikemu razočaranju ob še drugem porazu pa lahko naši ekipi le čestitamo za odlično sezono, kjer pa je na koncu malo zmanjkalo za osvojitev medalje. V zadnjih dveh sezonah je sicer naša ekipa dečkov prepričljivo osvojila zaporedna naslova državnih prvakov, nova generacija pa bo morala pot do medalj ponovno iskati naslednje leto. A pridobljene izkušnje iz letošnje sezone bodo neprecenljive in fantje bodo zagotovo v naslednji sezoni le te znali vnovčiti.

Za starejše dečke Fužinarja so pod vodstvom trenerja Mitje Ježa in pomočnika Žige Hribernika na finalu nastopili: Aljaž Abraham (kapetan ekipe) 23 točk, Ožbi Slatinšek 17, Vid Merkač 6, Lovro Lozinšek 4, Tine Janko 2, Irinej Tešić 1, Tevž Svenšek 1, Nejc Grobelnik, Gal Grobelnik, Lin Hudernik, Tine Kamnik, Tian Čas, Žiga Saletinger in Aleks Ognjanović. Fantje bodo do konca šolskega leta še pridno trenirali, potem pa sledi prehodni del sezone in poletni premor med sezonama.

Na tem mestu pa moramo omeniti tudi naše najmlajše igralce male odbojke. Nova generacija zagrizenih odbojkarjev se je letos kalila v 2. ligi, kjer pa so varovanci trenerja Ožbalta Zmagaja osvojili naslov prvaka v 2. ligi vzhod. Tudi njih bomo z veseljem spremljali v naslednjih sezonah, kjer si bodo fantje utirali pot proti vrhu.

Iskrene čestitke vsem igralcem in trenerjem, zahvala pa gre tudi staršem za podporo skozi celotno sezono.

OKF

Read 248 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si