Tekmovanja

ponedeljek, 20. februar 2023, 08.57

Poln izplen naših prvoligaških ekip!

Ekipe našega kluba so bile tudi tokrat zelo aktivne. Starejši dečki so v soboto odigrali 4. krog prve lige in dvakrat slavili in s tem serijo tekem brez poraza podaljšali že na 33 tekem. V isti dvorani v Črnučah so zvečer nastopili tudi člani, ki so na izjemno pomemni tekmi slavili s 3:2 proti Črnučam ACH. Nedeljo je bil na sporedu še 6. krog 1. mladinske lige, kjer so naši fantje nastopili zelo uspešno in si priigrali dve zmagi, ki bosta zelo pomembni za nadaljevanje prvenstva.

 Soboto dopoldan je bil v dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah odigran 4. krog 1. lige za starejše dečke. Niz zmag naših fantov traja že od maja 2021, na tem turnirju pa fantje so zmagovito serijo podaljšali na 33 tekem. Ekipa je nastopila pod vodstvom trenerja Mitje Ježa, v prvi tekmi so naši dečki suvereno premagali domače Črnuče ACH z 2:0 (8,8), v drugi tekmi pa so se pomerili še proti Salonitu Anhovo. Tudi to tekmo so dobili z 2:0 (17,16). Tudi tokrat so priložnost za igro dobili vsi fantje, ki so jo dobro izkoristili in vsak je prispeval dobre poteze za zmago ekipe. Za starejše dečke Fužinarja so nastopili: Slatinšek T. 20 točk, Ručigaj 20, Skudnik 13, Maček 7, Zmagaj 6, Slatinšek O. 4, Jošt 3, Merkač 1, Svenšek, Janko in libero Abraham. Ekipa zanesljivo zaseda 1. mesto na lestvici, naslednji turnir pa fante čaka 4. marca v Mariboru.

Starejši dečki so pripravili zmagovalno vzdušje za Fužinar v tej lepi dvorani, saj je zvečer člansko ekipo čaka derbi spodnjega dela 1A Sportklub lige s Črnučami ACH. Ekipa Fužinarja je nastopila pod vodstvom trenerja Bogdana Veličkovića. Uvodni niz je bil vseskozi izenačen, v manjši prednosti so bili odbojkarji Fužinarja, ki so v končnici ohranili minimalno prednost in s 23:25 dobili prvi del igre. Tudi v drugem sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, v sredini niza so Črnuče povedle za 4 točke, a so jih naši fantje ujeli in spet je o zmagovalcu odločala težka končnica. Naša ekipa je že imela v zraku žoge za vodstvo z 2:0, a jih fantje niso uspeli izkoristiti, domači odbojkarji so ta niz dobili 27:25 in izenačili na 1:1. Po dramatični končnici je igra Fužinarja padla in uvodni del niza so Črnuče občutneje povedle. A igralci Fužinarja se niso predajali, vztrajnost se jih je izplačala, saj so se vrnili le na dve točki zaostanka pri 24:22. a nato so domači izkoristili prvo zaključno žogo in povedli 2:1 v nizih. Tudi četrti niz so bolje začeli domači, ki so vodili za tri točke še pri rezultatu 16:13. Nato so sledile minute Fužinarja, saj je ekipa rezultat obrnila v svojo korist in z 22:25 tekmo podaljšala v odločilni peti niz. Nobena ekipa si v začetku ni uspela priigrati občutnejše prednosti, s točko razlike so v končnico vstopili igralci Fužinarja, ki so tudi po zaslugi napak domačih z 10:15 dobili skrajšni niz in s tem prišli do zelo pomembne gostujoče zmage. Za Fužinar so nastopili: Cafuta 8 točk, Lednik, libero Knuplež (57% sprejem), Ranc D. 1, Bregar 3, Erpič 10, Levar, Hribernik, Vučetić, libero Libnik, Plesec 22, Kasnik 4, Jelić 8 in Ranc V. 12. Ekipa trenutno zaseda 7. mesto na lestvici 1A Sportklub lige, do konca rednega dela sta še dva kroga. Fužinar bo nastopil še v Kranju in v zadnjem krogu na domačem parketu.

Nedeljo so nastopili še naši mladinci, ki so odigrali 6. krog 1. mladinske lige v Novem mestu. Pomerili so se proti Merkur Mariboru in domači MOK Krki. Kljub težkemu tednu, ki je za našo ekipo so fantje stisnili zobe in se na turnirju borili, s čimer so si na koncu prislužili pomembne 4 točke. V prvi tekmi so premagali Maribor z 2:0 (20,20), zelo izenačena pa je bila tekma proti domači Krki. Uvodna dva niza sta se končala na razliko, v tretjem pa so naši uspeli odigrati bolj podjetneje in zasluženo zmagali z 2:1 (-26,23,8). Ekipa trenutno zaseda odlično 4. mesto, do konca 1. mladinske lige pa je le še en krog, ki ga bo naša ekipa odigrala v Šempetru. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Ranc 27 točk, Navodnik 17, Drevenšek 14, Križanič 14, Mesner 9, Kokol 3, Dobrodel, Zmagaj, Jamnik in libero Hribernik.

Čestitke našim ekipam za odličen vikend.

OKF

Read 504 times

Informacije

Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne

Na gradu 6

2390 Ravne na Koroškem

040 833 611

info@okfuzinar.si

 

Odbojkarska šola

040 833 611

sola@okfuzinar.si